Fifty Shades of Grey, cartea pentru care si mamicile navalesc la sex shop

Publicat pe 19.10.2012 la 14:30 Actualizat pe 20.05.2013 la 14:16

Intuneric. Pasiune. Mister. Incertitudini delicioase. Sex fara limite. Dezinhibare, cedare, posesivitate si iubire. Astfel de emotii si sentimente a starnit pe rand trilogia Fifty Shades of Grey (“Cincizeci de umbre ale lui Grey”) in sufletele cititorilor din intreaga lume.

Cartile autoarei E.L. James s-au vandut in 40 milioane de copii in intreaga lume (pana in luna august 2012), cu drepturi de autor vandute in 37 de tari. Trilogia detine recordul pentru cele mai rapide vanzari din toate timpurile, depasind chiar si seria Harry Potter.

De ce sunt femeile fascinate de Fifty Shades of Grey

Nebunia Fifty Shades of Grey poate fi explicata succint: pe de o parte il ai pe cel mai dorit burlac din Seattle, Christian Grey - frumos, bogat, tanar, inteligent fara doar si poate, obisnuit sa domine in pat si cu o putere de atractie aproape supraomeneasca; pe de alta parte, Anastasia Steele este o studenta isteata, curioasa, de o frumusete naturala (dar care nu stie asta, EVIDENT) si… neexperimentata.

Paginile cartii sunt presarate cu scene de sado-masochism, in care Christian este expert. In spatele lor se ascunde vulnerabilitate, curiozitate si iubire, un amestec care le-a facut pe doamne si domnisoare sa citeasca trilogia ca pe Biblie, punand in practica cele descrise sau macar visand la asta.

O serie interzisa pudicelor, dar adresata nu doar femeilor care practica BDSM

Daca autoarea este mai mult decat fericita sa vorbeasca pe marginea cartilor, cititoarele, in schimb, le citesc pe furis, pe telefon sau tableta, in drum spre birou sau facultate. Seria se inscrie fara doar si poate in genul erotic iar scenele de sex fac adolescentele sa roseasca, in timp ce studentele si mamicile tinere isi musca buzele involuntar.

Invata cum sa il seduci ca Anastasia Steele in "Fifty Shades of Grey"!

Aceasta atractie inexplicabila fata de carti a dus la cresterea vanzarii de jucarii sexuale in SUA si la albume intesate cu poze inspirate din carti pe Instagram.

Citeste si: Jucariile erotice Fifty Shades of Grey se vand ca painea calda, in asteptarea Craciunului!

Pudicele nu se vor simti confortabil sa citeasca despre felul in care este dominata o tanara fara experienta in amor si reactiile ei o data ce este pusa fata in fata cu o lume tentanta dar periculoasa, lumea celor care domina si se lasa dominati.

In acelasi timp, cartile nu sunt destinate doar femeilor care practica BDSM sau care sunt deschise experimentarii sexuale. E.L. James exploreaza efectul psihologic pe care il are un barbat obisnuit sa domine asupra unei fete inocente dar rebele, si cum este perceput sado-masochismul de o nestiutoare. Este confundata pasiunea cu iubirea? Ar putea un suflet schingiuit sa simta ceva?

De la ‘Twilight’ la ‘So You Think You Can Dance’

Fifty Shades-Mania a cuprins America! Popularitatea cartilor a inspirat peste ocean pictoriale tematice, articole vestimentare si chiar un dans halucinant, printre lanturi si trandafiri, in megashow-ul “So You Think You Can Dance”.

E.L. James, un geniu al timpurilor noastre? Nu chiar. Fantezia “barbat frumos, inaccesibil si torturat se indragosteste de o fata normala, care il venereaza din prima clipa” nu are nimic original. Seria “Twilight” a mizat pe acelasi concept, iubirea dintre un vampir si fata-din-vecini stand la baza cartilor erotice. Initial, autoarea postase capitolele pe un forum de fani Twilight, ca o versiune alternativa a cartilor lui Stephanie Meyer, pentru adulti.

In curand, un film? Cateva indicii

Urmatorul pas logic dupa promovarea seriei literare la nivel mondial este realizarea unui film care sa ii aiba drept protagonisti pe Christian Grey si Anastasia Steele.

In asteptarea acelei zile, fanele seriei au selectat cei mai aratosi actori de la Hollywood ca sa-l joace pe Christian Grey. Ei sunt baietii-rai ai cinematografiei americane, care dau fiori spectatoarelor cu o simpla privire . Cat despre Anastasia, fetele s-au orientat dupa chipuri angelice dar care ascund incapatanare, rebeliune si hotarare. *

Nimeni nu poate uita insa cuplul erotic Dom/Sub format din Mikey Rourke si Kim Basinger in “Noua saptamani si jumatate” (Nine and a Half Weeks). In ’86, cei doi au dat viata pe marile ecrane unei povesti asemanatoare intre un om de afaceri cu o minte murdara si o artista blonda boema. Dulciurile, gheata si biciul folosite in film au aprins imaginatia spectatorilor dornici sa gaseasca un Rourke sau o Basinger in viata reala.

În articolul

Fifty Shades of Grey, cartea pentru care si mamicile navalesc la sex shop

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x