Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

Publicat pe 19.08.2010 la 16:36 Actualizat pe 19.08.2010 la 17:21

Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

Decizia de a-ti vopsi parul atrage dupa sine si folosirea unor produse speciale pentru ingrijirea lui. Pe langa rolul de mentinere a culorii parului cat mai mult timp, aceste produse ne ajuta sa il pastram sanatos.

Potrivit doctorului Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, ingrijirea parului depinde foarte mult de nuanta pe care o alegem. “In cazul in care intre nuanta parului natural si a celui vopsit este o diferenta mare, este nevoie si de o ingrijire speciala. De aceea, este ideala vopsirea parului intr-o nuanta cat mai apropiata de cea naturala”.



Masti da, uscator ba
Spalarea cu sampon a parului in aceeasi zi in care a fost vopsit nu este recomandata, pentru ca aceasta impiedica reglarea secretiei de sebum la nivelul scalpului, care previne iritatiile.



Produsele care nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea ulterioara sunt samponul si masca pentru par vopsit. “Aplicarea mastii este importanta! Masca nu trebuie pusa la radacina firului de par, ci pe firul de par. In cazul persoanelor seboreice, contacul direct dintre pielea scalpului si masca accentueaza seboreea”, precizeaza dr Viviana Iordache.



Frecventa aplicarii mastilor depinde de sezon. Vara, din cauza expunerilor la soare, masca trebuie folosita dupa fiecare samponare. Iarna, masca poate fi aplicata ocazional: o data la doua-trei samponari.



Daca mastile sunt benefice pentru parul vopsit, nu acelasi efect il au apa fierbinte si uscatorul de par. Substantele chimice din compozitia vopselelor sunt foarte sensibile la apa calda si nu este exclus ca, dupa trei-patru spalari, parul sa se decoloreze pe alocuri. In ceea ce priveste uscatorul de par, acesta provoaca oxidarea culorii, care isi va pierde astfel din stralucire.



Oxidarea culorii este favorizata si de expunerea la soare. Tocmai de aceea este indicata folosirea unui balsam special, care nu necesita clatire si care contine filtru de protectie UV.



Recomandare
Utilizarea fixativului, a spumei de par si a gelului, folosite la coafurile sofisticate, trebuie evitata. In caz contrar, parul va fi supus permanent factorilor chimici care contribuie la degradarea lui. De aceea, sunt recomandate coafurile simple.



Oxidare
Intervalul dintre doua vopsiri trebuie sa fie de cel putin doua luni, timp in care parul se va reface dupa agresiunea provocata de colorare si oxidare. Nuanta care se oxideaza cel mai repede este cea de rosu. Tonurile de blond isi modifica nuanta dupa circa patru saptamani, iar radacinile trebuie revopsite la sase saptamani.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Foloseste produse speciale pentru parul vopsit!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 aprilie 2025. Balanțele se gândesc la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
a1.ro
Radu Ștefan Bănică a știut de mic că va fi artist. Detalii surprinzătoare despre ce îl motivează să-și urmeze visul | Exclusiv
HelloTaste.ro
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Catine
De ce mâncatul în fața televizorului poate fi periculos. Nutriționiștii trag un nou semnal de alarmă
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Tunul financiar reuşit de milionarul român care e coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai! Suma uriaşă care îi intră în cont
MediCOOL
Alăptarea la sân: care sunt sfaturile consultanților în lactație
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Semne vizibile pe piele. Ce este indicat să afli despre aceste simptome dermatologice
HelloTaste
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
close
x