Foloseste vopsea fara amoniac pe perioada sarcinii!

Publicat pe 02.08.2010 la 12:05

Medicul Catalin Haiduc, de la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Bucuresti, explica viitoarelor mamici daca banalul vopsit al parului le poate afecta sarcina, asa cum se tem multe gravide.

Sarcina presupune anumite sacrificii pe care o femeie le face pentru a-si proteja copilasul pe care il poarta in pantece: nu mananca decat anumite alimente, nu bea sucuri acidulate sau alcool si, mai ales, evita orice contact cu substantele chimice.

Multe dintre viitoarele mamici cad insa in extrema si evita chiar sa isi vopseasca parul de teama ca acest procedeu ar fi teratogen (poate produce malformatii fatului).

Cu toate acestea, o viitoare mama nu trebuie, obligatoriu, sa renunte sa se mai ingrijeasca, pentru ca, in timpul sarcinii, aceasta schimbare le poate crea o stare de bine.

„Gravida trebuie sa evite contactul cu substantele toxice si cu produsele sintetice. De aceea, pentru coloratul parului, ele pot apela la vopsele fara amoniac", afirma medicul Haiduc, specialist obstetrica-ginecologie.

Totusi, specialistii sfatuiesc femeile, in general, si gravidele, in mod special, sa foloseasca manusi, astfel incat sa nu intre in contact direct cu substantele chimice. De asemenea, este de preferat ca operatiunea sa se desfasoare intr-un spatiu bine aerisit, astfel incat expunerea la compusii chimici sa fie minima.

Alternative


O alta varianta indicata femeilor insarcinate pentru coloratul podoabei capilare este vopseaua vegetala. Desi exista o gama larga de preparate vegetale, cititi cu atentie prospectul, pentru ca multe dintre aceste vopsele contin, pe langa substantele naturale trecute ca ingrediente, si unii compusi chimici obtinuti prin sinteza (de exemplu, aminofenol, dihidroxibenzen etc.).

Henna pura este o exceptie, fiind o vopsea vegetala semipermanenta, considerata foarte sigura. Singurul mare dezavantaj al acestui produs este ca nu toata lumea apreciaza nuantele de culori oferite.

Prin urmare, daca nuantele obtinute cu henna nu sunt pe placul dumneavoastra, incercati sa colorati doar cateva suvite de par.

In acest fel, doar firul de par intra in contact cu substantele chimice, care nu este un „conducator" de agenti chimici.

Pe de alta parte, prin pielea capului, corpul absoarbe rapid substantele chimice continute in aceste produse, in timp ce vopseaua trebuie sa ramana pe scalp.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: flickr.com

În articolul

Foloseste vopsea fara amoniac pe perioada sarcinii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x