Gata cu LEGENDELE! MOARTEA, explicată pas cu pas de ŞTIINŢĂ! Eşti pregătit să afli EXPLICAŢIA tuturor senzaţiilor din preajma morţii?

Publicat pe 24.08.2016 la 19:49 Actualizat pe 24.08.2016 la 20:02

Moartea, un fenomen care pare să nu mai aibă secrete pentru oamenii de ştiinţă!

Curiozitatea legată de moarte este un fapt absolut normal, întrucât aceasta este ceea ce toţi oamenii au în comun. Şi oamenii de ştiinţă s-au preocupat de acest subiect şi au explicat pas cu pas ce reprezintă toate acele senzaţii, pe care le-au descris toţi cei care au experimentat moartea clinică, dar şi alte experienţe legate de acest fenomen natural.

  • Joncţiunea temporo-parietală este responsabilă de experienţele “din afara corpului”

Unul dintre cele mai comune elemente ale experienţelor despre moarte este senzaţia clară că persoana în cauză părăseşte corpul terestru. Cei care au avut o astfel de experienţă spun că au plutit deasupra corpului lor, că l-au putut vedea şi chiar au putut identifica şi alte obiecte sau persoane, în timpul morţii clinice.

Studiile ştiinţifice susţin că această senzaţie poate fi efectul unor agresiuni la nivelul joncţiunii temporo-parietale, din creier. Această joncţiune este responsabilă de asamblarea informaţiilor culese de organelle de simţ ale corpului. Acu ajutorul acestor informaţi, această parte a creierului formează o percepţie asupra ceea ce se întâmplă în afara corpului.

Toţi cei care au avut experienţe “în afara corpului” au semnalat acea lumină alba şi acel tunel care conduce către o altă viaţă. Un studiu efectuat în 2010, asupra pacienţilor cu stop-cardiac susţine că este o legătură strânsă aceste experienţe şi nivelul de CO2 din sânge. Cei care aveau mai mult dioxid de carbon în sânge au fost cei care au raportat acele “vedenii”.

Mulţi dintre cei care au foist la un pas de moarte spun că au avut o senzaţie linişte, fericire, lipsă de teamă. Iată şi explicaţia ştiinţifică. Când creierul este supus unui stress extreme, cum ar fi moartea, atunci el eliberează endorfinele, care îl liniştesc şi îl fac fericit. Aceste endorfine funcţionează precum morfina, care amelioreză sau anulează orice durere.

Toate acele experienţe ce previn moartea, pot fi datorate şi activităţii intense pe care creierul o are ăn acele momente. Activitatea creierului este mult mai intensă, în primele 30 de secunde de la încetarea activităţii inimii.

În articolul

Gata cu LEGENDELE! MOARTEA, explicată pas cu pas de ŞTIINŢĂ! Eşti pregătit să afli EXPLICAŢIA tuturor senzaţiilor din preajma morţii?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 iunie 2024. Taurii trebuie să aibă mai multă încredere. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui român care a mers în Germania să vadă meciul României. "Cum, bă, în plin Euro, să ai terasele goale? La 9 seara toată lumea în casă?"
a1.ro
Ce nume poartă Ilona Brezoianu după cununie: „Vă dați seama că trebuie să-i spunem doamnă?” Cum a apărut la Neatza
HelloTaste.ro
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Catine
Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon
useit.ro
„Linia roșie” care îți arată că hackerii au intrat în contul tău. Google a dezvăluit semnul secret la care să te uiți
as.ro
„Cinci ani de zile nu a ieșit din casă!” Calvarul prin care a trecut fiica lui Leonard Doroftei! Detaliul neștiut despre Vanessa
MediCOOL
În ce măsură poți rămâne însărcinată dacă ți-ai legat trompele. Care este probabilitatea
Spynews
Gestul halucinant al unui bărbat din Medgidia, după ce a aflat că soția l-a înșelat a doua oară. Și-a ieșit din minți și nu a mai ținut cont de nimic / FOTO
DeParinti
Adriana Nicolae a discutat despre alergii și impactul lor asupra vieții la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi: „Aș recomanda ca mamele să fie atente dacă în familiile lor există alergii”
MediCOOL
Metode de tratament împotriva exfolierii unghiilor. Ce o cauzează
HelloTaste
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
x