Gloss-ul nu trebuie folosit in anotimpul rece

Publicat pe 29.09.2010 la 14:22 Actualizat pe 29.09.2010 la 14:38

Gloss-ul nu trebuie folosit in anotimpul rece

Buzele uscate, crapate si deshidratate nu sunt doar inestetice, ele dau si o senzatie de disconfort, pentru ca sunt mereu aspre. Si pentru ca sezonul rece este cauza acestor neplaceri, acum este momentul sa schimbam regulile de ingrijire a buzelor. Vom incepe de la ruj. Din trusa de machiaj trebuie sa scoatem glossul, indiferent daca este sau nu la moda.

Cu cat glossul este mai lucios, cu atat el deshidrateaza mai tare buzele, contrar credintei femeilor ca ar fi hidratant. In locul lui trebuie sa folosim, pe toata perioada rece, un ruj hidratant, cu o consistenta grasa. Peste el nu se va aplica gloss, pentru ca nici chiar in acest mod buzele nu sunt protejate de efectul lui deshidratant.


Ideal ar fi ca rujul sa aiba in compozitie vitamina A, care hraneste foarte bine buzele si previne uscarea, crapaturile si sângerarile. Daca rujul nu are vitamina A, se poate folosi clasicul strugurel de buze. El se aplica cu o jumatate de ora inaintea rujului, dar trebuie sters cu un servetel, pentru ca altfel culoarea nu va rezista mult timp pe buze.


Multe femei sunt tentate sa aplice un strat de fond de ten sau de pudra pe buze, in ideea ca rujul se va mentine astfel timp indelungat. Intr-adevar, el se mentine, dar riscam sa deshidratam buzele. In fiecare seara, o data cu demachierea fetei, gatului si decolteului se vor curata si buzele de ruj. De asemenea, cand ne spalam pe fata, trebuie sa spalam bland, dar intotdeauna inclusiv buzele.

Tratamente speciale
Un ruj hidratant nu este suficient cand afara este vant si frig. Dimineata vom folosi creme de protectie, precum cea de galbenele. Ea se poate prepara acasa, cu 15 ml de ulei de galbenele la 100 de grame de vaselina simpla, fara parfum. Ambele se gasesc la magazinele cu profil naturist. Uleiul se amesteca treptat in vaselina. Ea se aplica de cum ne trezim, iar inainte de a pleca de acasa si de a folosi rujul stergem buzele.


Seara, vom folosi creme cu rol hidratant, precum cea cu ulei de morcov, care se prepara in acelasi mod. Se aplica in strat subtire si se pastreaza pe buze pana a doua zi. Hidratant si protector este si uleiul de aloe vera, care trebuie preparat in casa, daca aveti o planta de aloe, pentru ca nu se gaseste la magazinele naturiste.


Intr-un borcan mic se zdrobesc frunze de aloe (planta trebuie sa aiba cel putin trei ani si nu se vor folosi obiecte metalice pentru zdrobire), apoi se toarna deasupra lor ulei de masline presat la rece. Se lasa 8-10 zile intr-un loc racoros si intunecat, se strecoara si se prepara o crema cu vaselina. Se folosesc 30 de grame de vaselina la o lingurita de ulei. Crema ramasa dupa aplicare se pastreaza la rece, pentru ca aloe vera se altereaza repede.


Uleiuri pentru buze
Uleiul de levantica este hidratant, confera protectie buzelor si accelereaza regenerarea celulelor pielii. El se poate aplica direct pe buze, in strat subtire sau se poate amesteca cu vaselina. Se folosesc 15 ml de ulei la 30 de grame de vaselina. Proprietati hidratante are si uleiul de galbenele, care se foloseste in acelasi mod.


Citeste jurnalul.ro

Foto: blogcdn.com

În articolul

Gloss-ul nu trebuie folosit in anotimpul rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x