Și-a luat puterea dintr-o... cusătură! Hermes, compania care a creat șei pentru Napoleon și primele geci de piele cu fermoar

Publicat pe 22.09.2014 la 16:38 Actualizat pe 22.09.2014 la 22:18

„Vom continua să facem lucrurile așa cum străbunicii bunicilor noștri au făcut”. Hermes, una din cele mai vechi companii deținute de o familie din Franța, s-a dezis de „lux” în favoarea „rafinamentului”, două lucruri aflate la polul opus!

„Vom continua să facem lucrurile așa cum străbunicii bunicilor noștri au făcut”.

Hermes, una din cele mai vechi companii deținute de o familie din Franța, s-a dezis de „lux” în favoarea „rafinamentului”.

În perioada în care brandurile își aleg ambasadorii din ce în ce mai mult din rândurile celebrităților, este un adevărat act de curaj să nu te lași luat de curent. Hermes a dat dovadă de curaj - nu au folosit vedete în reclame, nu s-au lăudat, nu au lăsat munca imperfectă să părăsească atelierele lor. Și asta, deoarece, în caz că nu știați, fiecare obiect Hermes este lucrat de mână!

Produsele Hermes „duc mai departe tradiția prin schimbare”, așa cum spunea Jean-Louis Dumas, al patrulea conducător al afacerii de familie. Geanta Kelly, redenumită după ce actrița Grace Kelly a folosit una pentru a-și ascunde sarcina, și faimoasa geantă Birkin, pentru care există liste nesfârșite de cumpărătoare, sunt doar câteva dintre simbolurile casei franțuzești. Nu pot fi comparate și nu au rival; Hermes concurează numai cu el însuși.

! La o singură geantă Birkin, se lucrează 18 - 25 ore iar atelierele din Paris produc doar cinci într-o săptămână. Acestea sunt singurele genți Birkin la care are acces o lume întreagă, în diferitele magazine deschise.

Ca toate poveștile de succes ce merită ascultate, reținute și date mai departe, istoria casei Hermes a început cu un orfan, Thierry Hermes. Al șaselea copil al unui hangiu, acesta a ajuns în Paris după ce și-a pierdut familia. Era anul 1837, iar el avea un singur talent - mânuirea pielii naturale. Forțat de împrejurări mai mult decât îmbărbătat de propriile abilități, și-a luat inima în dinți și a deschis un magazin ce mai târziu avea să se oglindească în H-ul auriu și culoarea distinctă a casei, oranj.

Fără Hermes nu începea nicio încoronare

Numele „clădit pe forța unei cusături speciale”, făcute doar de mână, a înflorit odată cu lansarea produselor de pielărie pentru cai. Șei, hamuri, crevașe - Thierry Hermes le realiza pe toate la o calitate rar întâlnită în lume. Mai curând decât se aștepta, a început să primească comenzi de la Împăratul Napoleon al III-lea și Împărătesa Eugenie. Lucrul său era atât de căutat, încât încoronările erau uneori amânate până ce caleașca și caii primeau darurile lui Hermes.

Dar vremea călătoriilor cu bidiviu aveau să treacă. Emile-Maurice, fiul lui Thierry, trebuia să găsească o cale prin care Hermes putea rămâne relevant. Cu gândul să-l ajute pe Ford să-și decoreze mașinile cu piele de cea mai bună calitate, în timp record, acesta s-a întors cu un brevet de invenție pentru fermoar. Noul accesoriu se deschidea și se închidea într-o clipă, un lucru care îi avantaja de minune pe conducători la viteze mari.

Eșarfa, geaca de piele, colierul pentru câini - produsele statement Hermes

Mai presus decât accesorii auto, fermoarul a dus la apariția unei piese legendare de îmbrăcăminte - GEACA DE PIELE CU FERMOAR! Prima din lume a fost purtată de Ducele de Windsor.

La moartea lui Emile Maurice, eșarfa Hermes și colierul pentru câini erau deja piese clasice. Urmașul său avea să perfecționeze cravata Hermes și să conceapă mai multe modele pentru eșarfă. În 1979, Jean-Louis Dumas, cel care era la conducere atunci, avea să stârnească comentariile neîncrezătoare ale angajaților cu noua sa campanie Dumas, care avea să aducă casa în secolul 21. Dumas propunea combinarea eșarfei de înaltă calitate cu... blugi!

„Hermes este diferit pentru că noi facem un produs pe care putem să-l reparăm”

Asta nu însemna că se dezicea de tradiție, dimpotrivă. Jean-Louis Dumas s-a asigurat că următoarele companii în care a investit sau le-a preluat au aceleași principii ca și ei. Așa a ajuns să preia casa minimalistă, dar cu un strop de extravaganță, Maison Martin Margiela.

În 2003, îndrăznețul couturier francez Jean Paul Gaultier a fost angajat să lucreze aici, știind că i se va da libertatea necesară pentru a inova, fără a ieși din liniile atent trasate de familie de-a lungul secolelor.

Cu această istorie bogată în spate, ne întrebăm - care este esența Hermes? În cuvintele tatălui lui Jean-Louis Dumas: „Hermes este diferit pentru că noi facem un produs pe care putem să-l reparăm”. Este atât de simplu ... la prima vedere

În articolul

Și-a luat puterea dintr-o... cusătură! Hermes, compania care a creat șei pentru Napoleon și primele geci de piele cu fermoar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
5 lucruri pe care să le faci după divorț
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x