Hidrateaza-te cu legume si fructe!

Publicat pe 09.09.2010 la 11:31 Actualizat pe 09.09.2010 la 11:59

Hidrateaza-te cu legume si fructe!

Bogate in apa, dar si in vitamine, substante minerale si zaharuri, acestea hidrateaza organismul mai bine ca apa. Pepenele verde, castravetii si dovleceii se afla pe primul loc in topul fructelor si legumelor recomandate.


Castraveti
Au putine calorii si apa in proportie de 95%, proprietati care ii recomanda pentru hidratarea si racorirea organismului. Consumati sub forma de suc, pe stomacul gol, castravetii alunga durerile de cap. Acestia se mai recomanda si persoanelor cu diabet, indigestie, obezitate, dar si femeilor insarcinate, pentru ca reduce senzatia de greata si starile de voma.


Rosii
Ne potolesc setea, detoxifica organismul, hidrateaza pielea si parul, intr-un cuvant... sunt bune la toate. Datorita continutului ridicat de potasiu, rosiile intaresc sistemul imunitar al organismului, protejeaza inima, previn anumite tipuri de cancer, mentin sanatatea oaselor (datorita vitaminei K), combat diabetul zaharat, obezitatea si tromboflebita. Licopenul din rosii stimuleaza corpul sa lupte impotriva infectiilor.


Dovlecei
Dovleceii contin foarte multa apa, aceste legume ofera o hidratare optima, chiar daca nu au atat de multe vitamine si minerale precum alte legume. Sucul de dovlecei regleaza tranzitul intestinal si trateaza constipatia. Leguma este folosita si in cosmetica, pentru curatarea tenului patat, iar semintele in terapia bolilor de prostata.


Piersici
In primul rand, piersicile au un puternic efect de hidratare a corpului, deoarece contin apa in proportie de 80%, fiind excelente si in curele de slabire datorita aportului scazut de calorii. Ele sunt recomandate in tratarea unor afectiuni precum anemia, gastrita sau hipertensiunea arteriala. Industria cosmetica recurge si ea la beneficiile piersicilor, aceste fructe constituind ingredientele de baza ale unor creme.


Pere
Aromate si zemoase, perele au numeroase proprietati: nutritive, laxative, diuretice, remineralizante, de intarire a sistemului imunitar etc. Consumate ca atare, in stare proaspata, perele combat stresul si oboseala, regleaza digestia si trateaza accesele de tuse. In cosmetica, perele se folosesc la hidratarea si curatarea fetei, precum si la prepararea mastilor impotriva acneei.


Ardei gras
O dieta este de neinchipuit fara ardei grasi. Bogati in vitamina C, ardeii grasi fortifica sistemul imunitar si, datorita continutului bogat in substante cu efecte antioxidante, previn aparitia bolilor cardiovasculare. Daca va ganditi sa tineti o cura de slabire, nu ocoliti ardeiul gras, deoarece acesta contine anumiti compusi activi care au un efect de distrugere a grasimilor.

Citeste jurnalul.ro

Foto: craveonline.com

În articolul

Hidrateaza-te cu legume si fructe!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x