Hrănit cu fecale de pui şi plin de antibiotice! Iată peştele care te îmbolnăveşte
Publicat pe 15.04.2014 la 15:14 Actualizat pe 16.04.2014 la 12:51
A devenit unul dintre peştii bine vânduţi pe pieţele din Europa. Este ieftin, nu are gust de peşte, nu are piele, nu are oase şi este foarte uşor de gătit, ceea ce nu este cazul celorlalte tipuri de peşti. Este vorba despre Tilapia.
A devenit unul dintre peştii bine vânduţi pe pieţele din Europa.
Este ieftin, nu are gust de peşte, nu are piele, nu are oase şi este foarte uşor de gătit, ceea ce nu este cazul celorlalte tipuri de peşti. Este vorba despre Tilapia.
Acest peşte provine din ferme
Iar fermele îl cresc la scară industrială, milioane de peşti fiind scoşi din apă şi trimişi în pescării în fiecare zi.
Hrana lor nu este una naturală.
În libertate acest peşte mănâncă alge şi alte plante, dar fermierii îl hrănesc, printre altele, cu granule de soia şi porumb, ambele modificate genetic.
Cantitatea de ulei de peşte din aceste creaturi este aproape inexistentă, acesta fiind şi motivul pentru care nu este bun pentru consumul uman.
De ce peştele crescut în fermă nu este bun
Studii recente au demonstrat că după consumul acestui peşte se produc inflamaţii.
Aceste inflamaţii produc diverse boli de inimă, artrită, astm şi alte probleme de sănătate.
Potenţialul inflamator al acestui peşte este mai mare decât cel al unui hamburger sau al cărnii de porc.
Peştele din ferme conţine de 10 ori mai mulţi compuşi chimic cauzatori de cancer decât speciile din sălbăticie.
Dacă ai afla cu ce sunt hrăniţi aceşti peşti, te-ai oripila!
Fecalele de pui sunt unul dintre principalele ingredient din aceste ferme. Şi nu numai ele. Deşeurile din fermele de porci şi raţe sunt trimise tot spre fermele de peşte.
Se pare că în aceşti peşti se găseşte o mare concentraţie de antibiotice şi pesticide. De ce? Condiţiile nu tocmai potrivite şi supra-aglomeraţia duc la apariţia diverselor boli. Pentru a-i ţine în viaţă, crescătorii le dau peştilor antibiotice.
Pesticidele sunt şi ele prezente pentru a combate păduchii de apă.
Aceste pesticide sunt atât de puternice încât omoară peştii ce trăiesc în libertate.
Fermele scad nivelul nutrienţilor sănătoşi. Mulţi dintre noi consumă peşte sperând să obţină acizi graşi Omega 3.
Peştii din ferme au şi un conţinut scăzut de proteine.
Şi nu numai asta. Pentru că sunt crescuţi în bazine, au tendinţa de a se îngrăşa şi să aibă o concentraţie mai mare de acizi Omega 6, acizi ce cauzează inflamaţii.
Nivelul de Dioxină este de 11 ori mai ridicat la peştele din ferme în comparaţie cu cel din sălbăticie.
Dioxina este o chimicală foarte toxică ce provoacă cancer.
Problema cu această chimicală este că, odată ce îţi intră în corp, durează foarte mult timp până ce poate fi îndepărtată, adică între 7 şi 11 ani.
Mai mănânci Tilapia?