Îți dorești propriul avocado în casă! Află cum îl poți sădi și crește în 10 pași simpli!

Publicat pe 21.10.2014 la 14:42 Actualizat pe 21.10.2014 la 15:06

Bogat în nutrienți, avocado este un aliment extrem de benefic pentru organism. Dacă îți dorești să eviți drumurile la supermarket pentru a-l achiziționa, poți să îl sădești chiar la tine acasă

Bogat în nutrienți, avocado este un aliment extrem de benefic pentru organism. Dacă îți dorești să eviți drumurile la supermarket pentru a-l achiziționa, poți să îl sădești chiar la tine acasă.

1. Ai nevoie în primul rând de miezul fructului, pe care îl scoți ușor din interior și îl speli, fără să îi îndepărtezi coaja maronie.

2. Fiecare miez de avocado nu are o formă perfect rotundă, ci se pot distinge capătul și baza. Este important să le descoperi pentru că doar începând de la bază pot crește rădăcinile.

3. Folosind patru bețe de lemn înțeapă miezul, orientându-le în partea de jos, dar plasându-le la distanțe egale pentru ca miezul să poată pluti în apă dar și atârna de pahar.

4. Poziționează paharul cu apă și miezul de avocado într-un loc luminat. Schimbă apa de fiecare dată când observi că se adună bacterii. Este indicat oricum să arunci apa la fiecare 5-7 zile.

5. Înmugurirea ar putea dura chiar 8 săptămâni, deși unele site-uri recomandă 2-4 săptămâni. Important este să aveți răbdare și să fiți atente la evoluția miezului. Coaja maronie trebuie să se crape, reieșind o mică rădăcină din interior.

6. Există câteva trucuri atunci când vine vorba de plantarea lăstarilor nou-născuți. În cazul în care tulpina ajunge la 6-7 cm în lungime, se taie aproximativ 3 centimetri din ea. Tăiați și puneți-o într-un ghiveci cu pământ, atunci când acesta a ajuns din nou 6-7 centimetri. Folosiți cel mai bine cu un vas diametru 8-10 inch. Înainte de introducerea într-o zonă însorită, asigurați-vă că lăsați jumătatea superioară a semințelor expuse.

7. În ceea ce privește relația sa cu apa, trebuie să știi că avocado trebuie să aibă solul mereu umed. Dacă începeți să vedeți frunze galbene, e un semn că ați exagerat cu apa. Nu este nevoie să intrați în panică. Lăsați planta să absoarbă apa și continuați după uscare.

8. Încurajați planta să crească mai mare, tăind din primele două seturi de frunze. Faceți acest lucru în cazul în care tulpina a ajuns la aproximativ 12 de centimetri în înălțime.

9. Dacă se întâmplă să aveți probleme cu dăunătorii, încercați să spălați planta și apoi să pulverizați un amestec de apă cu detergent de vase și ulei de neem.

10. Toamna și iarna este bine să țineți ghiveciul în casă pentru a nu îngheța.

În articolul

Îți dorești propriul avocado în casă! Află cum îl poți sădi și crește în 10 pași simpli!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x