Îți dorești propriul avocado în casă! Află cum îl poți sădi și crește în 10 pași simpli!

Publicat pe 21.10.2014 la 14:42 Actualizat pe 21.10.2014 la 15:06

Bogat în nutrienți, avocado este un aliment extrem de benefic pentru organism. Dacă îți dorești să eviți drumurile la supermarket pentru a-l achiziționa, poți să îl sădești chiar la tine acasă

Bogat în nutrienți, avocado este un aliment extrem de benefic pentru organism. Dacă îți dorești să eviți drumurile la supermarket pentru a-l achiziționa, poți să îl sădești chiar la tine acasă.

1. Ai nevoie în primul rând de miezul fructului, pe care îl scoți ușor din interior și îl speli, fără să îi îndepărtezi coaja maronie.

2. Fiecare miez de avocado nu are o formă perfect rotundă, ci se pot distinge capătul și baza. Este important să le descoperi pentru că doar începând de la bază pot crește rădăcinile.

3. Folosind patru bețe de lemn înțeapă miezul, orientându-le în partea de jos, dar plasându-le la distanțe egale pentru ca miezul să poată pluti în apă dar și atârna de pahar.

4. Poziționează paharul cu apă și miezul de avocado într-un loc luminat. Schimbă apa de fiecare dată când observi că se adună bacterii. Este indicat oricum să arunci apa la fiecare 5-7 zile.

5. Înmugurirea ar putea dura chiar 8 săptămâni, deși unele site-uri recomandă 2-4 săptămâni. Important este să aveți răbdare și să fiți atente la evoluția miezului. Coaja maronie trebuie să se crape, reieșind o mică rădăcină din interior.

6. Există câteva trucuri atunci când vine vorba de plantarea lăstarilor nou-născuți. În cazul în care tulpina ajunge la 6-7 cm în lungime, se taie aproximativ 3 centimetri din ea. Tăiați și puneți-o într-un ghiveci cu pământ, atunci când acesta a ajuns din nou 6-7 centimetri. Folosiți cel mai bine cu un vas diametru 8-10 inch. Înainte de introducerea într-o zonă însorită, asigurați-vă că lăsați jumătatea superioară a semințelor expuse.

7. În ceea ce privește relația sa cu apa, trebuie să știi că avocado trebuie să aibă solul mereu umed. Dacă începeți să vedeți frunze galbene, e un semn că ați exagerat cu apa. Nu este nevoie să intrați în panică. Lăsați planta să absoarbă apa și continuați după uscare.

8. Încurajați planta să crească mai mare, tăind din primele două seturi de frunze. Faceți acest lucru în cazul în care tulpina a ajuns la aproximativ 12 de centimetri în înălțime.

9. Dacă se întâmplă să aveți probleme cu dăunătorii, încercați să spălați planta și apoi să pulverizați un amestec de apă cu detergent de vase și ulei de neem.

10. Toamna și iarna este bine să țineți ghiveciul în casă pentru a nu îngheța.

În articolul

Îți dorești propriul avocado în casă! Află cum îl poți sădi și crește în 10 pași simpli!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2025. Racii sunt fericiți cu viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
a1.ro
Anunțul neașteptat pe care Teodora și Alex Marcu, foștii concurenți Insula Iubirii, l-au făcut în mediul online. Reacția fanilor
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
useit.ro
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
as.ro
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
MediCOOL
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
MediCOOL
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
close
x