In primavara 2011 se va purta dantela

Publicat pe 01.10.2010 la 11:39 Actualizat pe 01.10.2010 la 12:14

In primavara 2011 se va purta dantela

Cea de-a cincea zi de defilari pe podiumurile de la Milano a adus in prim plan, pentru vara anului viitor, dantela veche si eleganta care se purta la inceputul secolului trecut, nefiind uitat insa nici sectorul grafic, care continua sa fie explorat de stilistii milanezi.

De aceea, Domenico Dolce si Stefano Gabbana au adus pe podiumul de prezentare o atmosfera mediteraneana dintr-o alta epoca, in care manechinul poarta haine ce par confectionate din cearsafuri, fete de masa si servete brodate cu croseta.

Broderiile in stil englezesc, macrameurile si aplicatiile de dantela se gasesc pe toate rochiile ce vor fi purtate vara viitoare, fie ca acestea sunt lungi sau scurte, drepte sau evazate. Culoarea predominanta este albul, cu rare incursiuni de negru in cazul taioarelor, care urmaresc perfect liniile corpului.

Rochiile lungi din dantela sunt prezente si la Brionim, unde Alessandro Dell'Acqua a ales sa improspateze siluetele printr-o taietura contemporana a sacourilor, care sunt purtate peste sorturi sau peste pantaloni largi.

La randul sau, Salvatore Ferragamo propune o femeie de o eleganta destinsa, la care siretul reprezinta un element recurent. Parul este strans de un batic, rochiile sunt tricotate, fustele sunt lungi si voluminoase, iar bluzele in stil taranesc dau o alura "gipsy".

Stilul Marni este inovativ, cu accente sportive care implica sepci de aviator, sandale cu talpa lata, sorturi de ciclist si maiouri mulate cu marginile negre, care amintesc de costumatiile purtate in diverse sporturi.

Marco de Vincenzo, unul dintre tinerele talente ale modei italiene, a optat pentru sacourile ajustate pe talie si rochiile in forma de corola, totul realizat in efecte optice neasteptate oferite de textura materialelor folosite.

Sacourile, vestele si bermudele din denim negru prezinta portiuni decolorate, care le fac sa arate ca niste negative de fotografii, imprimeurile in carouri sunt pigmentate cu pixeli colorati, pliurile fustelor bicolore se transforma in dungi, iar imaginile de pe tricouri par proiectate.

Acelasi impact grafic poate fi observat si la Missoni, a carui colectie abunda in energie si culori vii, precum verde, oranj, turcoaz si roz, care se potrivesc de minune cu rochiile stil poncho, cu tunicile lungi si cu fustele extrem de largi.


Sursa: IntactNews

Foto: photobucket.com

În articolul

In primavara 2011 se va purta dantela

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x