În urmă cu 91 de ani, un oraș întreg a fost salvat de un CÂINE. Balto, cursă eroică împotriva morții. Patrupedul este omagiat în centrul New York-ului

Publicat pe 26.01.2016 la 01:31 Actualizat pe 26.01.2016 la 20:38

Era iarna lui 1925, când o epidemie fatală de difterie a amenințat așezarea Nome, iar tratamentul pentru acest virus mortal se afla la peste 1000 km distanță.

positivestories.info

Era iarna lui 1925, când o epidemie fatală de difterie a amenințat așezarea Nome, iar tratamentul pentru acest virus mortal se afla la peste 1000 km distanță.

Fiindcă cele două avioane disponibile pentru transport erau demontate și prea vechi pentru a putea fi folosite iarna, Guvernul a apelat la altă variantă: ca serul să fie tras de câini.

Pe 27 ianuarie, imediat după miezul nopții, 22 de băștinași împreună cu 100 de câini intră în posesia serului greu de nouă kilograme. Timp de cinci zile, vaccinul salvator a fost transportat pe sanie, în ștafetă, de cei 100 de câini.

Printre eroii cursei se află Leonard Seppala și câinele-lider Tago, care au parcurs cea mai periculoasă parte a traseului și Gunnar Kaasen și câinele-lider Balto, cei care au ajuns la Nome în data de 2 februarie, în jurul orei 5 dimineața.

Balto a murit pe 14 martie 1933, la vârsta de 11 ani. Corpul său a fost îmbălsămat și se află la muzeul din Cleveland, în memoria eroicei curse împotriva morții. Nu se știe însă cărei rase nordice i-a aparținut câinele-erou: unii spun că ar fi fost Malamut de Alaska, alții Husky Siberian, dar ce mai mulți sunt de părere că era rezultatului încrucișării Malamutului de Alaska cu lup.

În memoria curajosului Balto, a fost ridicată o statuie de bronz în Parcul Central din New York în 1925, devenind una dintre principalele atracții turistice.

În articolul

În urmă cu 91 de ani, un oraș întreg a fost salvat de un CÂINE. Balto, cursă eroică împotriva morții. Patrupedul este omagiat în centrul New York-ului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x