Invata sa ai maini catifelate indiferent de varsta

Publicat pe 21.09.2010 la 17:14 Actualizat pe 21.09.2010 la 17:22

Invata sa ai maini catifelate indiferent de varsta

Mainile pot spune multe lucruri despre o persoana. Pot vorbi despre starea de spirit - atunci cand avem emotii ne tremura mainile. Pot vorbi despre starea de sanatate, dar ne pot trada si varsta, mai mult decat ridurile de pe fata.

O solutie pentru a avea maini frumoase la orice varsta o constituie plantele cu proprietati emoliente: sunatoarea, nalba-mare, lumanarica, galbenelele. Cremele cu extract de plante hidrateaza pielea, activeaza circulatia periferica si previn imbatranirea, au proprietati antioxidante si cicatrizante.

Sapunul, detergentii pentru vase, dar si vantul sau soarele sunt vinovati pentru pierderea elasticitatii pielii de pe maini. Pentru a evita deshidratarea, specialistii ne recomanda folosirea unui sapun hidratant, cu un pH apropiat de cel al pielii. De asemenea, atunci cand spalam vase, geamuri ar fi bine sa purtam manusi, ca sa ne protejam mainile.

Galbenelele, la mare pret
"Pentru ingrijirea mainilor putem sa ne pregatim singure o crema din suc proaspat de flori de galbenele amestecat cu unt, in proportia de o parte suc la zece parti unt", ne sfatuieste dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, competenta apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

Specialistul nostru ne spune ca florile de galbenele pot fi folosite si sub forma de macerat. Florile se pun la macerat in alcool de 90 de grade, apoi se pun la fiert cu ulei de masline si ceara de albine. Amestecul se lasa la foc mic cateva ore, se strecoara, iar dupa ce s-a racit poate fi utilizat in locul cremei de maini obisnuite.

De asemenea, dupa ce au fost spalate cu apa si sapun, mainile se pot masa cu o crema cu extract de namol. Aceasta hidrateaza pielea, putand fi folosita de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Pe langa aceste creme, rezultate foarte bune dau si asa-numitele masti pentru maini. Un amestec de miere, galbenus de ou si glicerina este solutia garantata pentru maini catifelate. Se ung mainile cu acest amestec, se lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi se spala cu apa calduta.

Proprietati emoliente are si un amestec din morcov ras, o lingura de smantana si o lingurita de ulei de masline. Iar daca pielea de pe maini este aspra si iritata, puteti apela la un amestec din doi cartofi fierti in coaja, 50 ml lapte caldut si o lingurita cu ulei de masline.

Uleiul de masline
Datorita vitaminelor A, E, polifenolior - substante cu proprietati antioxidante - uleiul de masline este recomandat pentru regenerarea pielii. Dupa ce am terminat de spalat vasele, este bine sa ne masam mainile si unghiile cu putin ulei de masline. Uleiul patrunde in piele si o mentine neteda, suplineste lipsa de colagen si proteine.


Avand proprietati emoliente, uleiul de masline poate inlocui cu succes crema de corp in cazul persoanelor cu pielea uscata. In aceste cazuri, ungeti-va cu ulei in fiecare seara dupa baie. Dupa doua-trei saptamani, pielea incepe sa isi recapete aspectul catifelat.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Invata sa ai maini catifelate indiferent de varsta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x