Istoria dresurilor: cum a luat nastere aceasta piesa vestimentara

Publicat pe 28.10.2013 la 14:27 Actualizat pe 29.10.2013 la 23:08

Ciorapii din matase naturala sunt accesoriul perfect al oricarei femei, deoarece o ajuta sa-si evidentieze picioarele si sa aiba un look sexy. Acestia au fost inventati in urma cu mult timp, insa “boom-ul” a avut loc in 1940, pe 15 mai, cand au fost puse in vanzare dresurile din nailon. Atunci, femeile au cumparat cinci milioane de perechi in doar patru zile.

In anii `20, dupa ce s-a renuntat la purtarea fustelor lungi, pana in pamant, ciorapii au devenit un obiect indispensabil in garderoba unei femei. In acea perioada, industria textila se pregatea sa lanseze un trend, gandit special pentru a starni “nebunie” printre femei.

Chimistul american Wallace Carothers a inventat, in 1935, nailonul, realizat din fibre textile. Nu stia insa ca va revolutiona moda feminina.

In 1939, Du Pont lanseaza dresurile confectionate din nailon, un material deosebit, despre care se spunea ca este “rezistent ca otelul si delicat precum o panza de paianjen”. Pe 15 mai 1940, au fost pusi in vanzare in Statele Unite. Patru zile mai tarziu, peste cinci milioane de perechi fusesera vandute. In toata tara, mii de femei se luptau sa-si achizitioneze cel putin o pereche. In primul an, au fost vandute 64 de milioane de perechi.

La inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, utilizarea nailonului pentru crearea de ciorapi a fost interzisa, deoarece a fost declarat drept material din care era confectionat echipamentul de razboi (parasute si corturi militare). Atunci, pretul la dresuri a crescut considerabil. Mai exact, o pereche costa 20 de dolari, comparativ cu un dolar.

Dupa finalizarea razboiului, cererea de ciorapi din nailon era foarte mare. Cel mai mare magazin din lume, “Macy`s”, a pus in vanzare, in 1945, dresuri din nailon. In doar sase ore au fost vandute peste 50.000 de ciorapi.

La trei ani dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, a inceput sa se echilibreze productia de nailon, iar vanzarile au continuat sa creasca.

In Statele Unite, fiecare femeie avea cel putin o pereche de ciorapi.

La inceputul anilor `60 a fost descoperit un nou material ce a revolutionat industria, si anume lycra. Mai puternici, mai delicati, ciorapii din lycra au devenit preferatii multor femei.

Totusi, dresurile din nailon sunt in continuare adorate de anumite vedete, printre care Lindsay Lohan, Beyonce si Rihanna, care ii poarta frecvent in spectacolele lor.

Foto: Pinterest

În articolul

Istoria dresurilor: cum a luat nastere aceasta piesa vestimentara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x