Istoria prezervativului sau "șoseta dragostei"!

Publicat pe 09.07.2014 la 19:02 Actualizat pe 09.07.2014 la 19:57

Cel mai de preț apărător împotriva sarcinilor nedorite dar și al bolilor cu transmitere sexuală are o lungă istorie în spate. Acesta a evoluat de la o simplă pânză până la variantele cele mai sofisticate ale zilelor noastre

Istoria prezervativului sau "șoseta dragostei"!

hepta

Cel mai de preț apărător împotriva sarcinilor nedorite dar și al bolilor cu transmitere sexuală are o lungă istorie în spate. Acesta a evoluat de la o simplă pânză până la variantele cele mai sofisticate ale zilelor noastre.

1. Egiptul Antic - În afara terminării la timp și a mișcărilor ritmice, egiptenii utilizau pânza pentru a se proteja de bolile cu transmitere sexuală, iar femeile foloseau bălegarul de crocodil și mierea ca spermicid.

2. Protecția dureroasă - China a reușit să se apropie încă din anii 1400 de variantele actuale ale prezervativelor, folosind intestine de miel sau hârtie de mătase. Japonezii, însă, aveau niște tactici mult mai dureroase, folosind coarne de animal sau carapace de broască.

3. Trăiască cauciucurile - Din 1839 cei de la Goodyear au reușit să transforme tehnica de concepere a cauciucurilor pentru a realiza o metodă de protecție care să nu implice intestine de animal. Astfel a apărut prezervativul cusut asemenea anvelopelor.

4. Apariția latexului în 1912 - Julius Fromm a fost cel care a preluat modelul de la cei de la Goodyear și l-a perfecționat. Acesta a creat o formă de sticlă, pe care a micșorat-o ulterior și a făcut-o dintr-o soluție de cauciuc.

5. Prezervativul distracției - Zilele moderne ne aduc prezervative într-o mulțime de culori și modele, existând numeroase texturi.

În articolul

Istoria prezervativului sau "șoseta dragostei"!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x