Îţi serbezi ONOMASTICA? Iată SEMNIFICAŢIA numelor Mihai/Mihaela, Gabriel/Gabriela, dar şi impactul asupra DESTINULUI tău!

Publicat pe 08.11.2016 la 15:17 Actualizat pe 08.11.2016 la 15:58

Totul despre simbolistica acestor nume sfinte.

Astăzi, creştinii ortodocşi aau motive de sărbătoare: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, îngerii care îi slujesc lui Dumnezeu şi ocrototitorii tuturor credincioşilor.

În timp ce toţi cei poartă numele de Mihai/Mihaela, Gabriel/Gabriela îşi serbează onomastica, ar fi de folos să cunoaştem semnificaţia acestora, dar şi impactul asupra destinelor lor.

Mihaela / Mihai

Provine de la numele ebraic "Mikha'el" care inseamna "cine se aseamana cu Dumneazeu?".

Mihail este unul din cei sapte arhangheli din traditia ebraica si singurul care este identificat drept un arhanghel in Biblie. In "Apocalipsa" din Noul Testament, acesta este portretizat ca fiind liderul Armatei Raiului, astfel fiind considerat protectorul soldatilor.

Cei care poarta numele de "Mihai" au personalitati independente, pozitive si determinate. Nu se lasa usor influentati de opiniile altora, desi sunt uneori acuzati ca sunt incapatanati. Progresul lor este construit pe atentie la detalii, meticulozitate, rabdare si pe efort sustinut. Sunt realisti, cu interese in matematica si in campuri tehnice sau stiintifice. Sunt interesati de fapte si cifre si se descurca bine in pozitii unde este necesara atentia la detalii, precum contabilitatea sau tehnologia calculatoarelor.

Posesoarele numelui de "Mihaela" sunt foarte sistematice si atente la detalii. Sunt atrase de munca in aer liber, in natura, unde isi pot exprima atributiile practice. Gasesc in electronica si electricitate campuri tehnice de interes, la fel si studiile matematice si stiintifice. Ar putea excela daca lucreaza cu motoare, masinarii sau alte echipamente, avand un simt natural pentru astfel de munca. Inclina sa fie persoane tacute, rezervate, rabdatoare si conservative, preferand sa testeze si sa dovedeasca totul pentru propria satisfactie inainte de a se implica in ceva.

Gabriel / Gabriela

De la numele ebraic "גַבְרִיאֵל" (Gavri'el), ce inseamna "Dumnezeu este puterea mea". Gabriel (Gavril) este unul dintre cei sapte arhangheli din traditia ebraica.

Purtatorul numelui de "Gabriel" are o personalitate expresiva, idealista si inspirationala, condusa de o dorinta interoara de a fi de folos umanitatii. Totusi, are tendinta de a-si asuma sarcini grele si responsabilitati în locul altora, ceea ce poate duce la ingrijorare. Persoanele cu probleme sunt atrasi de acesta deoarece este capabil sa inteleaga, sa asculte si nu ofera doar simpatie si confort, ci si sfaturi constructive si asistenta. Este generos, iubeste oamenii, familia, casa si prietenii, incercand sa fie un bun "parinte" pentru toti.

Cea care poarta numele de "Gabriela" are o dorinta interioara pentru liniste si considera ca trebuie sa inteleaga si sa analizeze lumea din jurul ei pentru a afla adevarul ascuns. Tinde a fi mai degraba un lider decat un adept, preluand initiativa la evenimente. Are o personalitate puternica si se concentreaza asupra anumitor obiective. Are abilitatea de a implementa cu eficacitate noi idei creative.

sursă: semnificatia-numelui.visele.ro

În articolul

Îţi serbezi ONOMASTICA? Iată SEMNIFICAŢIA numelor Mihai/Mihaela, Gabriel/Gabriela, dar şi impactul asupra DESTINULUI tău!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x