Controversata Kate Moss, la 40 de ani: „Nimic nu are gust mai bun decât sentimentul de a fi slabă”

Publicat pe 15.01.2014 la 12:26 Actualizat pe 15.01.2014 la 13:54

După două decenii de modelling și o viață amoroasă scandaloasă, constatăm că preferata britanicilor, supermodelul Kate Moss nu a dispărut din atenția publicului. Dimpotrivă - la 40 de ani, Moss mai este invitată să defileze la Săptămânile Modei și să pozeze pentru Playboy

După două decenii de modelling și o viață amoroasă scandaloasă, constatăm că preferata britanicilor, supermodelul Kate Moss nu a dispărut din atenția publicului. Dimpotrivă - la 40 de ani, Moss mai este invitată să defileze la Săptămânile Modei și să pozeze pentru Playboy.

Kate a debutat la 14 ani, atunci când inocenta englezoaică părea să aibă un singur atu: privirea de căprioară rănită, atât de rară în anii '90. Curând, însă, lumea showbiz-ului a realizat că fotomodelul nu avea nici urmă de pudoare. În 1993, Moss poza în Vogue în pantaloni, acceptând mai apoi pictoriale cu iz grungy, despre care editorul Cosmopolitan de atunci,  Marcelle d’Argy Smith, a pus că sunt „hidoase și tragice. Pot fi doar pe placul pedofililor”.

Cinci ani mai târziu, Moss putea fi regăsită în reclamele pentru parfumul Obsession, complet topless. Era clar o tânără căreia nu îi era frică de nimeni și de nimic, mai ales de gura lumii.

Frumusețea ei androgină a fost reprezentată în aur de sculptorul Marc Quinn, în timp ce Lucian Freud a pictat primul ei tablou nud. Faima pe care începea să o capete i-a făcut pe mulți să spună că este noua Twiggy, iar în timp, Moss a dovedit că urma să aibă o carieră longevivă e model. 

În 1997, un alt jucător cheie a atras atenția mediei către ea. Johnny Depp mergea cu ea la braț pe covorul roșu al Globurilor de Aur. Iubirea nu a ținut mult iar odată cu plecarea lui Depp, Kate a început să dedice băuturii și drogurilor mai mult decât prezentărilor de modă. De ziua ei, a pozat goală în Playboy. Pictorialul scandalos o arăta în patru labe, cu fundul în sus, o imagine pe care feministele vremii au criticat-o aspru.

Eterna rebelă, Moss nu s-a oprit aici. În anii 2000, când majoritatea femeilor duceau o luptă împotriva anorexiei și bulimiei, Kate Moss făcea astfel de declarații: „Nimic nu are gust mai bun decât sentimentul de a fi slabă” („nothing tastes as good as skinny feels”). Continuând cu protestele sale împotriva conformismului și a normelor societății, în 2011, a defilat la show-ul Marc Jacobs, fumând, chiar de No Smoking Day.

Acum, la 40 de ani, Kate Moss pare să-și fi găsit „liniștea”. Aparițiile goale s-au rărit, deși a pozat din nou pentru Playboy, exact ca în pictorialul care a făcut-o celebră, purtaând de această data costum de iepuraș. În plus, supermodelul a decis, în sfârșit, să se așeze la casa ei, căsătorindu-se cu Jamie Hince.

foto: Hepta
În articolul

Controversata Kate Moss, la 40 de ani: „Nimic nu are gust mai bun decât sentimentul de a fi slabă”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x