Laptisorul de matca incetineste imbatranirea tenului

Publicat pe 09.09.2010 la 16:38 Actualizat pe 09.09.2010 la 16:46

Laptisorul de matca incetineste imbatranirea tenului

Trusa de cosmetice trebuie sa contina neaparat miere de albine, polen, propolis si laptisor de matca. O masca in care punem miere de albine sau polen poate asigura hidratarea de care are nevoie tenul pentru a nu suferi din cauza vantului. Datorita compozitiei sale, mierea are proprietatea de a retine umiditatea la nivelul epidermei.

Mastile cosmetice in care adaugam miere au efect hidratant si, in acelasi timp, reduc inflamatiile si mancarimile de care se plang persoanele cu ten uscat. Proprietatile usor antibacteriene recomanda mierea impotriva acneei. In aceste cazuri, se foloseste mierea simpla.

Dr biochimist Cristina Mateescu, sef colectiv cercetare apiterapie de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura, spune ca putem sa ne aplicam mierea pur si simplu pe fata sau sa o combinam cu argila, iaurt, polen, ulei de migdale, faina de orez, faina de secara.

Femeile cu tenul uscat isi pot face o masca din polen, miere si o banana zdrobita. Mastile cosmetice in care se adauga putina miere contribuie la refacerea si mentinerea peliculei protectoare de la suprafata pielii. De asemenea, dupa baie, in loc de crema hidratanta putem folosi o masca din iaurt, tinctura de propolis, miere de albine. Este o masca reconfortanta, care asigura tonusul pielii si care poate fi aplicata nu numai la nivelul fetei, ci pe intregul corp.

Propolisul
Adaugat in mastile cosmetice, propolisul are actiune antibacteriana, cicatrizanta, antiinflamatoare. In acelasi scop pot fi folosite cremele sau lotiunile pe baza de propolis care se gasesc la plafar. Aceste lotiuni se aplica seara, pentru ca peste noapte sa se vindece iritatiile.

Singurul inconvenient al mastilor si produselor cosmetice care contin propolis este ca pot ingalbeni sau pata usor pielea. Aceste pete pot fi inlaturate cu o lotiune usor alcoolizata.

Laptisorul de matca
Farmacia stupului ne mai ofera si laptisorul de matca, produs care previne imbatranirea precoce a tenului. Laptisorul de matca contine aminoacizi precursori ai colagenului si elastinei, substante care asigura elasticitatea pielii si previn imbatranirea precoce.

Citeste jurnalul.ro

Foto: foodmatters.tv

În articolul

Laptisorul de matca incetineste imbatranirea tenului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x