Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Obama! Cum l-a impresionat "eroul din Titanic" pe Preşedinte

Publicat pe 04.10.2016 la 18:55 Actualizat pe 04.10.2016 la 19:09

Actorul, un nou atac la Donald Trump.

hepta

Actorul Leonardo DiCaprio s-a întâlnit luni seară cu preşedintele american Barack Obama la evenimentul South By South Lawn, organizat la Casa Albă.

Actorul a lansat un nou avertisment în privinţa pericolelor generate de schimbările climei terestre şi l-a atacat indirect pe Donald Trump, candiatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, spunând că ”unei persoane care nu crede în încălzirea globală, în date, în ştiinţă şi în adevăruri empirice nu ar trebui să i se permită să devină preşedinte”.

Leonardo DiCaprio s-a alăturat preşedintelui Barack Obama şi expertului în cercetări atmosferice Katharine Hayhoe pentru a participa la o discuţie despre încălzirea globală organizată în cadrul evenimentului South by South Lawn (SXSL) la Casa Albă. Starul hollywoodian şi-a promovat cu această ocazie şi noul său documentar ”Before the Flood”, un film ce avertizează în legătură cu pericolele generate de încălzirea globală.

Leonardo DiCaprio a moderat această conferinţă la Washington, unde s-a discutat despre măsurile care au fost deja luate în Statele Unite şi pe plan mondial pentru a limita efectele încălzirii globale şi despre fenomenele la care oamenii ar trebui să se aştepte dacă alte schimbări nu vor fi făcute în viitorul apropiat, în mandatul următorului preşedinte american.

”Trebuie să acordăm sprijin liderilor care nu numai că sunt convinşi de veridicitatea încălzirii globale, ci şi sunt dispuşi să facă ceva în privinţa ei”, a declarat DiCaprio în debutul discursului său, referindu-se cel mai probabil la Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane, care şi-a exprimat cât se poate de clar în trecut scepticismul în ceea ce priveşte veridicitatea teoriilor despre încălzirea globală.

”Există un consens al oamenilor de ştiinţă, iar argumentaţia s-a încheiat deja. Dacă nu crezi în încălzirea globală, atunci nu crezi în fapte, în ştiinţă sau în adevăruri empirice. Şi, de aceea, după părerea mea, nu ar trebui să ţi se permită să devii preşedinte”, a adăugat starul american.

Barack Obama a prezentat măsurile luate de guvernul american pentru a combate încălzirea globală, care au inclus ameliorarea eficienţei automobilelor în ceea ce priveşte consumul de carburant, investiţiile în energii curate, creşterea centralelor eoliene şi solare şi iniţierea Acordului de la Paris în privinţa încălzirii globale, pentru a se asigura că şi celelalte naţiuni ale lumii vor lua măsurile potrivite pentru a-şi reduce emisiile de bioxid de carbon. Preşedintele Obama a mai spus că multe alte măsuri vor trebui luate în viitorul apropiat.

Încălzirea globală se petrece chiar mai repede decât ne arătau previziunile din urmă cu cinci ani sau cu 10 ani. Ceea ce vedem astăzi sunt modificări în tiparele climei care se înscriu în cele mai pesimiste tendinţe ale tiparelor posibile. Suntem cu adevărat într-o cursă contra timpului”, a mai spus preşedintele american.

În articolul

Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Obama! Cum l-a impresionat "eroul din Titanic" pe Preşedinte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x