Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Obama! Cum l-a impresionat "eroul din Titanic" pe Preşedinte

Publicat pe 04.10.2016 la 18:55 Actualizat pe 04.10.2016 la 19:09

Actorul, un nou atac la Donald Trump.

hepta

Actorul Leonardo DiCaprio s-a întâlnit luni seară cu preşedintele american Barack Obama la evenimentul South By South Lawn, organizat la Casa Albă.

Actorul a lansat un nou avertisment în privinţa pericolelor generate de schimbările climei terestre şi l-a atacat indirect pe Donald Trump, candiatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, spunând că ”unei persoane care nu crede în încălzirea globală, în date, în ştiinţă şi în adevăruri empirice nu ar trebui să i se permită să devină preşedinte”.

Leonardo DiCaprio s-a alăturat preşedintelui Barack Obama şi expertului în cercetări atmosferice Katharine Hayhoe pentru a participa la o discuţie despre încălzirea globală organizată în cadrul evenimentului South by South Lawn (SXSL) la Casa Albă. Starul hollywoodian şi-a promovat cu această ocazie şi noul său documentar ”Before the Flood”, un film ce avertizează în legătură cu pericolele generate de încălzirea globală.

Leonardo DiCaprio a moderat această conferinţă la Washington, unde s-a discutat despre măsurile care au fost deja luate în Statele Unite şi pe plan mondial pentru a limita efectele încălzirii globale şi despre fenomenele la care oamenii ar trebui să se aştepte dacă alte schimbări nu vor fi făcute în viitorul apropiat, în mandatul următorului preşedinte american.

”Trebuie să acordăm sprijin liderilor care nu numai că sunt convinşi de veridicitatea încălzirii globale, ci şi sunt dispuşi să facă ceva în privinţa ei”, a declarat DiCaprio în debutul discursului său, referindu-se cel mai probabil la Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane, care şi-a exprimat cât se poate de clar în trecut scepticismul în ceea ce priveşte veridicitatea teoriilor despre încălzirea globală.

”Există un consens al oamenilor de ştiinţă, iar argumentaţia s-a încheiat deja. Dacă nu crezi în încălzirea globală, atunci nu crezi în fapte, în ştiinţă sau în adevăruri empirice. Şi, de aceea, după părerea mea, nu ar trebui să ţi se permită să devii preşedinte”, a adăugat starul american.

Barack Obama a prezentat măsurile luate de guvernul american pentru a combate încălzirea globală, care au inclus ameliorarea eficienţei automobilelor în ceea ce priveşte consumul de carburant, investiţiile în energii curate, creşterea centralelor eoliene şi solare şi iniţierea Acordului de la Paris în privinţa încălzirii globale, pentru a se asigura că şi celelalte naţiuni ale lumii vor lua măsurile potrivite pentru a-şi reduce emisiile de bioxid de carbon. Preşedintele Obama a mai spus că multe alte măsuri vor trebui luate în viitorul apropiat.

Încălzirea globală se petrece chiar mai repede decât ne arătau previziunile din urmă cu cinci ani sau cu 10 ani. Ceea ce vedem astăzi sunt modificări în tiparele climei care se înscriu în cele mai pesimiste tendinţe ale tiparelor posibile. Suntem cu adevărat într-o cursă contra timpului”, a mai spus preşedintele american.

În articolul

Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Obama! Cum l-a impresionat "eroul din Titanic" pe Preşedinte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 14:24
Actrița din “La Rosa de Guadalupe”, Marystell Molina, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani
Happy People • ieri la 12:35
Telenovele braziliene pe care orice femei trebuie să le vadă. Povești care te vor cuceri din prima secundă
Happy People • ieri la 10:46
Îţi mai aminteşti de Sol din Cameleonii? A devenit mamă de curând și este complet transformată
Happy People • pe 01.12 la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • pe 01.12 la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • pe 01.12 la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani