Lumea modelingului si adevarata poveste din spatele ei

Publicat pe 23.02.2011 la 18:45 Actualizat pe 23.02.2011 la 18:50

Agentiile de modele nu cauta frumusetea ideala, insa urmaresc sa transforme tinere doritoare in noua Kate Moss. Ceea ce nu stiu ele este ca viata lor nu va fi intotdeauna plina de glorie si faima...

India Farrell nu avea decat 13 ani cand un strain a oprit-o pe strada si a intrebat-o daca nu s-a gandit vreodata sa devina model.

Inalta si cu parul drept, India era mai degraba neobisnuita, decat frumusica, insa pentru agentia care a descoperit-o avea infatisarea unui star. Trei ani mai tarziu, fata a preferat sa lipseasca la orele de stiinta, in favoarea New York Fashion Week, unde avea sa intalneasca designeri precum Marc Jacobs si Calvin Klein.

2011/02/23//199078-india1.jpg

Era viata de vis, de basm: calatorind prin toata lumea si primind pentru asta cate 50 de mii de dolari pe saptamana. Dar, chiar si asa, de ce oare India se izola in camera si era tot timpul obosita si deprimata? Poate faptul ca este singura si fara prieteni in jurul ei, intr-un oras strain, constituie unul din raspunsuri. In plus, unul din agentii din New York i-a spus fetei ca este mult prea grasa.

India avea, pe atunci, o mare responsabilitate, si anume sa profite de "sansa care iti apare doar o data in viata", dat fiind faptul ca agentiile au investit milioane de dolari in a-i aduce celebritatea. Insa aici nu este vorba de India, nici macar putin, ea nu este decat un pion, o victima a unei lumi materialiste, in care individul are rolul de jack-pot.

Aceasta este partea intunecata a lumii modelingului, la care multe tinere nevinovate aspira, in schimbul copilariei si adolescentei lor, conform unei noi emisiuni difuzate de Channel 4.

Seria, structurata in sapte parti, urmareste viata din spatele Premier Model Management, una din cele mai mari agentii la nivel mondial, dezvaluind dramele prin care trec adolescentele, ratacite intr-una din cele mai ravnite industrii din lume.

2011/02/23//199079-naomicampbell_1356071a.jpg

Carol White, directorul agentiei, care a pus bazele afacerii in urma cu 30 de ani, era femeia pe care Naomi Campbell o numea "mama", pana la cateva incidente recente.

"Cred ca este visul oricarei tinere sa devina model. Este o oprtunitate extraordinara; la doar 16 ani, fetele sunt capabile sa castige chiar mai mult decat parintii lor. Este entuziasmant si elegant, dar este, de asemenea, si foarte dificil. Unele fete se descura foarte usor, insa mai sunt si fete care devin nesigure pe ele", a afirmat Carol White, citata de Daily Mail.

2011/02/23//199083-carole-white-naomi-campbe-006.jpg

Pentru ca India nu avea decat 13 ani, agentia Premier a tinut legatura cu ea de-a lungul anilor, oferidu-i sfaturi si cursuri de modeling, ca sa fie pregatita in momentul in care va intra in aceasta industrie.

Un oras nou, fara parinti si prieteni, si cerinte inumane, pentru o adolescenta aflata inca in dezvoltare fizica si psihica: "Le-am atentionat pe fete ca trebuie sa aiba conditia fizica a unor atlete de la Jocurile Olimpice", a spui White, in conditiile in care India mergea, zilnic, la peste 20 de conferinte, prezentari si sedinte foto.

In prima zi in New York, India a fost avertizata de un agent ca nu mai trebuie sa mai puna nici macar un gram pe ea.

"Sunt oricum foarte slaba, ceea ce m-a pus pe ganduri. Oare chiar vreau sa slabesc mai mult de atat? Trebuie sa tin o dieta si mai stricta? Am fost destul de ofensata", a spus India, citata de Daily Mail.

Dupa toate aceste stari depresive prin care a trecut, India s-a hotarat sa o ia pe o alta cale, cea in care sa isi continuie studiile si sa isi traiasca adolescenta. Mai lucreaza, part-time, cu agentia Premier, insa idealurile sale sunt deja altele.

2011/02/23/199086-article-1359449-0d4d.jpg

Cazul Indiei a fost unul fericit, insa, in prezent, sunt mii de tinere care se lupta cu agonia faimei, sperand ca toate acestea o vor lua pe un fagas mai bun. Insa, uitandu-ne in urma, la modele precum Kate Moss si Naomi Campbell, vedem ca viitorul inseamna droguri si depresii constante.

Oare merita sa iti dai viata in schimbul unei vieti superficiale si pline de vicii?

Foto: Daily Mail, alyasaharafashion

În articolul

Lumea modelingului si adevarata poveste din spatele ei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x