Masca din banane, smantana si miere
Publicat pe 28.08.2010 la 13:52 Actualizat pe 28.08.2010 la 13:57
Frumusetea este la indemana oricui. Nu neaparat la un salon, ci chiar acasa. Nu cu ajutorul cosmeticelor costisitoare, ci cu remedii naturiste. Pentru aceasta trebuie sa avem ceva timp liber si sa respectam sfaturile venite din partea Cristinei Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.
Bai cu plante
Frumusetea inseamna inainte de orice igiena. Asadar, baile zilnice sunt primul pas spre frumusete. Pentru ca sapunul pe care il folositi va poate usca pielea, il puteti inlocui cu unul bio.
Pe langa baile zilnice, exista baile nutritive, baile cu plante care asigura hranirea dinspre exterior a epidermului. Baile cu petale de trandafiri, flori de galbenele, levantica, ace de brad, nalba de gradina, sanziene, musetel sunt doar cateva dintre baile care fac bine pielii, dar si tonusului dumneavoastra, pentru ca va pot relaxa dupa o zi obositoare.
Aceste plante pot fi adaugate in apa sau se pot face infuzii, care se adauga ulterior in apa. "Atentie si la temperatura apei! Apa fierbinte usuca pielea, dilata vasele de sange, accentueaza cuperoza si agraveaza varicele", atrage atentia specialistul nostru.
Recomandari
- Baile nutritive nu se efectueaza zilnic. Indicat ar fi o data pe saptamana, insa ideal este de doua ori pe saptamana;
- Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 15 minute;
- Dupa baia cu plante, faceti un dus. De preferat ar fi unul de tip scotian, in care se alterneaza apa calda cu apa rece.
La fel de benefice sunt si baile cu sare grunjoasa, care purifica celulele si hranesc celulele.
Lotiunea de corp din comert poate fi inlocuita cu un ulei natural. Modul de preparare ne-a fost divulgat de specialistul nostru, care ne asigura ca efectul o sa fie pe placul nostru, dar mai ales al pielii noastre. Reteta este simpla, iar ingredientele pot fi achizitionate de la plafar.
Se amesteca in parti egale ulei de masline, ulei de samburi de struguri si ulei de migdale. Ulterior, se pot adauga diverse esente sau plante, "de exemplu, florile de levantica au un rol relaxant", adauga specialistul nostru.
Gomaj bland
Doctorul Cristina Balanescu ne recomanda un gomaj bland, care nu agreseaza pielea. Intr-un bol se amesteca 200 ml ulei de masline si 2 linguri cu malai. Se intinde uniform pe corp si, dupa 15 minute, se curata cu apa calduta.
Pentru decolteu
Pentru ca zona decolteului sa nu va tradeze varsta, apelati la o masca din banane, smantana si miere. Aceasta masca se aplica de cel putin doua ori pe saptamana. De asemenea, puteti sa va hidratati pielea din aceasta zona prin aplicarea unor felii de castravete si portocala. Clatiti apoi cu apa rece, pentru pastrarea tonusului.
Citeste jurnalul.ro