Microdermabraziunea te scapa de punctele negre
Publicat pe 12.08.2010 la 13:55 Actualizat pe 12.08.2010 la 13:58
Ai incercat tot felul de solutii “miraculoase” ca sa scapi de punctele negre, insa fara niciun rezultat? Microdermabraziunea este metoda ideala pentru rezolvarea acestei neplaceri.
Microdermabraziunea, explica specialistii de la Keiko Slim Spa, inseamna exfolierea celulelor moarte si a reziduurilor ce se gasesc pe epiderm. Este recunoscuta in cosmetica faciala drept una dintre cele mai eficiente metode de curatare, reimprospatare si refacere a supletii tenului. Un tratament dureaza 15 minute, iar frecventa este de o sedinta pe saptamana.
In ce consta microdermabraziunea?
Se executa cu stick-uri de unica folosinta cu pulbere de diamante, de diferite granulatii, in functie de tipul de ten pe care se folosesc. Sunt neagresive si deloc alergice. Pentru inceput este nevoie de o demachiere cu produse profesionale, apoi, pe tenul uscat si curatat, se aplica procedura de microdermabraziune si vacuum transdermic simultan. Prin miscari circulare, in sensul drenajului limfatic facial, presiunea negativa de suctiune va realiza o microdermabraziune imediata, tenul devenind vizibil mai fin si fara puncte negre. Terapia se realizeaza cu mare atentie pe tenul cuperotic, in acest caz fiind nevoie de un stick cu pulbere de diamante de o anumita granulatie.
Ten reintinerit
Efectele secundare sunt minore. La sfarsitul sedintei, zona tratata poate inregistra o usoara inrosire, care insa este usor inlaturata cu ajutorul unei creme speciale cu puternici factori de hidratare. Rezultatul final va fi un ten mai luminos, mai tineresc, catifelat si perfect uniformizat. Recomandarea pentru numarul de sedinte necesar se face dupa analiza temeinica a tenului, insa in general un minim de trei sedinte sunt necesare pentru rezulatate de exceptie.
Atentie: Nu va expuneti razelor UV imediat dupa efectuarea terapiei de microdermabraziune.
Sfatul specialistului:
Sorina Bratu, manager Keiko Slim Spa
“Este un tratament non-invaziv si non-agresiv ce are trei niveluri de intensitate: superficial - care elimina doar primul strat de celule moarte, mediu - care atinge membrana bazala si realizeaza o curatare mai minutioasa si profund - presupune cunostinte medicale temeinice din partea terapeutului deoarece este dedicat unui tratament extrem de complex al pielii.”
De ce apar punctele negre?
Glandele sebacee secreta extern sebum, o grasime naturala a pielii si a parului, de culoare galbuie sau cenusie cu consistenta vascoasa. Daca tenul nu este curatat si demachiat in fiecare seara, sebumul de la nivelul porilor se mentine, se acumuleaza in continuare marind porii, iar in timp grasimea se oxideaza colorandu-se in puncte negre. O dieta echilibrata poate fi de ajutor, in special daca este compusa din multe fructe, legume si verdeturi.
Citeste Revistafelicia.ro