Mituri despre iubire care ne pun inima pe jar

Publicat pe 20.01.2014 la 18:14 Actualizat pe 20.01.2014 la 19:05

Iubirea este cu siguranță unul dintre cele mai intens dezbătute subiecte și temă principală a numeroase poezii, romane și filme.

Iubirea este cu siguranță unul dintre cele mai intens dezbătute subiecte și temă principală a numeroase poezii, romane și filme. Însă tocmai operele de artă care ne fac să suspinăm visând la iubirea perfectă ne umplu mintea cu totul felul de idei preconcepute despre acest sentiment care ne pune viața în mișcare. Și așa ajungem să trăim din mituri:

Totul este permis în dragoste și în război

Cine a formulat acest lucru nu ne-a făcut nicio favoare. Acest mit romantic este scos de la naftalină când cineva ne tratează oribil și își caută scuze care să le valideze comportamentul. E o modalitate simplă de a încerca să nu își asume consecințele.

Dorul crește dragostea

Pentru unele persoane distanța poate intensifica amorul, însă relațiile de acest fel implică multă muncă, nopți de singurătate și griji peste griji. A fi departe de persoana dragă nu este un lucru ușor, însă ne place să credem în romantismul acestui tip de relație pentru a minimaliza toate greutățile ce trebuie depășite.

Dragostea la prima vedere există

Scânteie, ritm crescut al inimii, genunchi înmuiați - semne ale dragostei la prima vedere, nu-i așa? Deși toate aceste senzații sună a clișee desprinse dintr-un roman de dragoste, ele nu sunt altceva decât atracție fizică. Bineînțeles că putem încerca să explicăm multe lucruri nebunești spunând că ne-am îndrăgostit în câteva secunde, însă nu trebuie să confundăm lucrurile.

Opusele se atrag

Acesta este genul de lucru pe care îl spunem unui prieten sau prietene care suferă din cauza unei persoane nepotrivite. Studiile arată că iubirea romantică, bazată mult pe atracție și puțin pe compatibilitate și interese comune nu are șanse de succes. De aceea, dacă nu prea ai lucruri în comun cu partenerul tău și nu preaștii ce vă ține împreună în afară de fluturii din stomac, sunt mari șanse ca relația să se destrame.

Fii o scorpie, așa te va respecta mai mult

A-l trata urât pe partenerul tău pentru a-l ține mereu în alertă poate părea o cale sigură de a-i menține interesul. Dar așa să fie oare? Bărbații vor o parteneră care să îi iubească și să îi respecte, iar dacă iubitul tău acceptă să îl calci în picioare, probabil nu are foarte multă stimă de sine și la un moment dat chiar tu vei fi cea care va pleca de lângă el.

Foto: hepta.ro


În articolul

Mituri despre iubire care ne pun inima pe jar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x