Mituri despre toxina botulinica

Publicat pe 13.09.2010 la 18:22 Actualizat pe 13.09.2010 la 18:23

Mituri despre toxina botulinica

Ridurile de expresie, ridurile noi pe care le descoperim dimineata, in oglinda... Sunt semnele care ne arata ca nu mai avem 18 ani. Si am face orice ca ridurile sa dispara. Cumparam cremele cele mai scumpe si ne gandim daca e bine sau nu sa ne injectam toxina botulinica sau sa mergem la chirurgul estetician sa facem un lifting facial.

Doctorul Viviana Iordache, medic dermatolog in cadrul clinicii MikoMed, spune ca cea mai buna si mai sigura metoda pentru a scapa de riduri o reprezinta injectiile cu toxina botulinica.

Un argument care ar putea sa stea impotriva acestui tip de injectii este ca toxina ramane in zona injectata numai o perioada limitata de timp, intre patru si sase luni. Iar dupa acest interval, daca dorim sa se mentina efectul de umplere a ridurilor, injectiile trebuie sa fie repetate. Un alt inconvenient al toxinei botulinice este pretul ridicat.

De exemplu, un tratament pentru "laba gastei" costa aproximativ 120 de euro. Insa, tinand cont de faptul ca efectul se mentine timp de patru-sase luni, aceasta investitie se amortizeaza. Mai ales ca in aceasta perioada nu mai aveti nevoie de creme scumpe antirid pentru zona injectata, arata specialistul nostru. Iar efectul injectiilor cu toxina botulinica este superior rezultatelor aplicarii cremelor.

Probotox
"Toxina botulinica este o substanta ce se injecteaza exact in zona in care exista ridul. De exemplu, cand tratam ridurile de la coada ochiului, dintr-un punct de injectare nu stergem nici macar ridul de la un centimetru de deasupra daca nu il injectam si pe el. Ea nu bantuie prin corpul nostru, chiar daca este o toxina. Ca atare, toxina botulinica nu are ce sa faca nici rau, nici bine decat in zona in care este injectata.

Aceasta specificitate este foarte importanta in medicina estetica, pentru ca ne fereste de reactii adverse si de probleme", explica dr Viviana Iordache. Iar in cazul in care cineva are o nemultumire cat de mica dupa interventie poate sa maseze foarte bine zona injectata in primele trei saptamani de la administrarea toxinei. Iar astfel substanta se va difuza, iar efectul va disparea.

Beneficii
Injectiile cu toxina botulinica se efectueaza pe fiecare rid in parte. Iar atata vreme cat zona beneficiaza de tratament, reflexul care a dus la formarea ridului (reflexul de incruntare, de ridicare a sprancenei, de mijire a privirii la soare) este atenuat. "Odata injectata toxina botulinica intr-o zona, nu doar ca persoana respectiva nu va avea riduri in zona tratata, dar ea nu va forma nici riduri noi in acea zona.

De exemplu, daca o persoana isi face timp de doi ani un tratament cu toxina botulinica, iar in cel de-al treilea an renunta, ea se va intoarce la ridurile de pornire. Ridurile care s-ar fi format in conditiile in care nu si-ar fi injectat botox in acesti doi ani nu vor exista", precizeaza specialistul nostru.

Durata
La prima injectare, toxina botulinica isi mentine efectul in zona respectiva timp de patru-sase luni, la a doua injectare intre sase si noua luni, iar pentru unele persoane, la a treia injectare, ridurile nu apar decat dupa un an. Efectele se vor mentine mai putin in cazul persoanelor fumatoare, al celor care tin cure drastice de slabire, al celor nervoase, care se incrunta foarte mult. Dupa tratament, pacientilor li se recomanda sa nu maseze zona injectata timp de doua-trei saptamani, deoarece efectele toxinei pot sa dispara. Injectiile cu toxina botulinica nu dau alergii si pot fi aplicate tuturor, cu exceptia gravidelor si a persoanelor cu afectiuni musculare grave.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Mituri despre toxina botulinica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x