Mituri despre toxina botulinica

Publicat pe 13.09.2010 la 18:22 Actualizat pe 13.09.2010 la 18:23

Mituri despre toxina botulinica

Ridurile de expresie, ridurile noi pe care le descoperim dimineata, in oglinda... Sunt semnele care ne arata ca nu mai avem 18 ani. Si am face orice ca ridurile sa dispara. Cumparam cremele cele mai scumpe si ne gandim daca e bine sau nu sa ne injectam toxina botulinica sau sa mergem la chirurgul estetician sa facem un lifting facial.

Doctorul Viviana Iordache, medic dermatolog in cadrul clinicii MikoMed, spune ca cea mai buna si mai sigura metoda pentru a scapa de riduri o reprezinta injectiile cu toxina botulinica.

Un argument care ar putea sa stea impotriva acestui tip de injectii este ca toxina ramane in zona injectata numai o perioada limitata de timp, intre patru si sase luni. Iar dupa acest interval, daca dorim sa se mentina efectul de umplere a ridurilor, injectiile trebuie sa fie repetate. Un alt inconvenient al toxinei botulinice este pretul ridicat.

De exemplu, un tratament pentru "laba gastei" costa aproximativ 120 de euro. Insa, tinand cont de faptul ca efectul se mentine timp de patru-sase luni, aceasta investitie se amortizeaza. Mai ales ca in aceasta perioada nu mai aveti nevoie de creme scumpe antirid pentru zona injectata, arata specialistul nostru. Iar efectul injectiilor cu toxina botulinica este superior rezultatelor aplicarii cremelor.

Probotox
"Toxina botulinica este o substanta ce se injecteaza exact in zona in care exista ridul. De exemplu, cand tratam ridurile de la coada ochiului, dintr-un punct de injectare nu stergem nici macar ridul de la un centimetru de deasupra daca nu il injectam si pe el. Ea nu bantuie prin corpul nostru, chiar daca este o toxina. Ca atare, toxina botulinica nu are ce sa faca nici rau, nici bine decat in zona in care este injectata.

Aceasta specificitate este foarte importanta in medicina estetica, pentru ca ne fereste de reactii adverse si de probleme", explica dr Viviana Iordache. Iar in cazul in care cineva are o nemultumire cat de mica dupa interventie poate sa maseze foarte bine zona injectata in primele trei saptamani de la administrarea toxinei. Iar astfel substanta se va difuza, iar efectul va disparea.

Beneficii
Injectiile cu toxina botulinica se efectueaza pe fiecare rid in parte. Iar atata vreme cat zona beneficiaza de tratament, reflexul care a dus la formarea ridului (reflexul de incruntare, de ridicare a sprancenei, de mijire a privirii la soare) este atenuat. "Odata injectata toxina botulinica intr-o zona, nu doar ca persoana respectiva nu va avea riduri in zona tratata, dar ea nu va forma nici riduri noi in acea zona.

De exemplu, daca o persoana isi face timp de doi ani un tratament cu toxina botulinica, iar in cel de-al treilea an renunta, ea se va intoarce la ridurile de pornire. Ridurile care s-ar fi format in conditiile in care nu si-ar fi injectat botox in acesti doi ani nu vor exista", precizeaza specialistul nostru.

Durata
La prima injectare, toxina botulinica isi mentine efectul in zona respectiva timp de patru-sase luni, la a doua injectare intre sase si noua luni, iar pentru unele persoane, la a treia injectare, ridurile nu apar decat dupa un an. Efectele se vor mentine mai putin in cazul persoanelor fumatoare, al celor care tin cure drastice de slabire, al celor nervoase, care se incrunta foarte mult. Dupa tratament, pacientilor li se recomanda sa nu maseze zona injectata timp de doua-trei saptamani, deoarece efectele toxinei pot sa dispara. Injectiile cu toxina botulinica nu dau alergii si pot fi aplicate tuturor, cu exceptia gravidelor si a persoanelor cu afectiuni musculare grave.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Mituri despre toxina botulinica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 februarie 2025. Racii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Valul de ger care a transformat România în polul frigului din Europa. Temperaturile scad şi mai mult
a1.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș.Cine sunt foștii concurenți de la Mireasa care îl conduc pe ultimul drum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cele mai răbdătoare zodii. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Xantelasma: de ce apar puncte de grăsime pe pleoape și cum pot fi eliminate
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
DeParinti
Încercarea de a rămâne însărcinată te copleșește: iată cum poți gestiona situația
MediCOOL
Medic oncolog: E dovedit științific că micul dejun poate preveni cancerul de colon în rândul tinerilor
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x