Mușcat de o cobră la 20 de minute după ce i-a tăiat capul
Publicat pe 23.08.2014 la 19:22 Actualizat pe 23.08.2014 la 19:26
Un bucătar prepara un fel de mâncare din carnea unui șarpe. La 20 de minute însă după ce i-a tăiat capul, cobra „scuipătoare” l-a mușcat de mână.
Un bucătar prepara un fel de mâncare din carnea unui șarpe.
La 20 de minute însă după ce i-a tăiat capul, cobra „scuipătoare” l-a mușcat de mână.
Peng Fan din Foshan, provincia Guangdong din sudul Chinei, prepara un fel de mâncare special dintr-o cobră din Indochina.
Capul șarpelui, aruncat la gunoi a fost cel care a mușcat bucătarul, împrăștiindu-i în corp veninul ucigaș.
Târâtoarea fusese porționată pentru a fi preparată sub formă de supă. Acest fel de mâncare este o delicatesă, un fel de mâncare foarte căutat în restaurantele de fițe.
Un client declară: “Luam cina împreună cu soția mea, când am văzut foarte multă agitație. Nu știam ce se întâmplă, însă auzeam strigăte din bucătărie.
Se striga după un medic. În restaurant nu se afla niciunul, iar până la sosirea salvării, bucătarul a murit.
Nu am mai putut mânca.”
Poliția spune că bărbatul a murit înainte de a-i fi administrat anti-veninul.
Victimele acestui tip de șarpe se asfixiază după ce neurotoxinele le paralizează sistemul respirator.
“Este un caz neobișnuit ce pare mai degrabă un accident. Bărbatul a avut o reacție foarte severă la mușcătură.
Nu s-a putut face nimic pentru a-l salva. Doar anti-veninul ar fi putut, însă acesta nu i-a fost administrat la timp.
Prepara singur șarpele. A avut ghinion. A fost un accident tragic”, declară unofițer de poliție.
Cobrele “scuipătoare” trăiesc în Asia de Sud, inclusiv în Thailanda, Cambodgia, Vietnam, Laos și Burma.
Carnea lor este văzută ca o delicatesă, iar pielea este folosită de designeri pentru a face lucruri foarte scumpe.
De multe secole acești șerpi se mănâncă ca delicatese ori sunt folosiți în medicina tradițională.