Naomi Campbell lupta pentru a combate rasismul din lumea modei

Publicat pe 19.09.2013 la 09:19 Actualizat pe 19.09.2013 la 16:13

Dupa ce Miss America 2014, Nina Davuluri, a fost supusa unor critici rasiste, modele faimoase ies la rampa cu acuzatii. Frumoasa Naomi Campbell sustine ca designerii, ziaristii si organizatorii de evenimente din moda discrimineaza modelele care apartin minoritatilor etnice si le favorizeaza pe caucaziene.

“Alegerea unui model trebuie facuta in functie de frumusete si talent, nu in functie de culoarea pielii", este de parere Campbell.

La Saptamana Modei de la New York, doar 15 % dintre femeile care au defilat, au fost asiatice si afroamericane, ceea ce este “un adevarat act de rasism” acuza Campbell.

Naomi, alaturi de Iman, fost model, intentioneaza sa lanseze o campanie pentru apararea acestora. Ele spera ca “miscarea” sa aiba succes si s-au alaturat unei asociatii de modele denumita “Coalitia”, ce lupta pentru diminuarea rasismului in lumea modei.

Cele trei au trimis deja mai multe petitii catre guvernele capitalelor modei internationale- New York, Paris, Londra si Milano, denuntand rasismul.

Campbell a marturisit, la Saptamana Modei de la Londra, ca exista destul loc si pentru modelele afroamericane si asiatice.

Grupul “Coalitia” a facut un apel catre branduri celebre pentru ca spectacolele lor sa reflecte un “mediu multicultural si multietnic”.

In plus, a publicat o lista de creatori de moda care au in show-urile lor cateva modele de culoare. Printre ei se numara Calvin Klein, Donna Karan, Chanel, Armani, Gucci, Yves Saint- Laurent, Roberto Cavalli si Marc Jacobs. Chiar si Victoria Beckham a inclus un model de culoare in echipa ei.

Foto: Hepta.ro

În articolul

Naomi Campbell lupta pentru a combate rasismul din lumea modei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x