Noi informaţii despre moartea lui Prince. Medicamentele găsite asupra lui nu erau ceea ce se credea iniţial!

Publicat pe 22.08.2016 la 16:16 Actualizat pe 22.08.2016 la 16:22

Au apărut noi informaţii despre moartea lui Prince.

Medicamentele descoperite de anchetatorii americani în reşedinţa cântăreţului Prince, după decesul starului, conţineau un analgezic opioid sintetic, puternic şi periculos, fentanil, însă erau ”etichetate eronat”, informează bbc.com.

Oficialii care anchetează decesul starului american, citaţi de cotidianul Minneapolis Star Tribune, au spus că pastilele descoperite în reşedinţa lui Prince erau etichetate sub numele hidrocodon, un tip mai slab de opioid.

Rezultatele autopsiei, publicate în iunie, au dezvăluit faptul că Prince a murit în urma unei supradoze accidentale cu fentanil.

Anchetatorii americani au dezvăluit pentru Associated Press că artistul nu avea în reşedinţa sa, în momentul decesului, o reţetă pentru medicamente controlate.

Potrivit unui articol publicat de Minneapolis Star Tribune, muzicianul avea o greutate de doar 50 de kilograme în ziua decesului şi prezenta în organism o concentraţie de fentanil care depăşea considerabil doza zilnică maxim admisă.

Fentanilul a fost asociat în ultima perioadă cu o creştere a cazurilor de supradoze medicamentuoase în mai multe regiuni din Statele Unite, după ce acest analgezic opioid a fost inclus în medicamente contrafăcute.

Astfel de medicamente contrafăcute au fost găsite şi în Paisley Park, complexul rezidenţial al lui Prince, potrivit Associated Press, iar acestea conţineau fentanil, lidocaină şi U-4770 - un drog sintetic de opt ori mai puternic decât morfina.

Testele medicale realizate de Prince înainte de a muri nu au evidenţiat prezenţa fentanilului în organism, afirmă Associated Press, citând oficiali implicaţi în anchetă, fapt ce sugerează că renumitul cântăreţ nu consuma acel drog de multă vreme.

Prince avea multe medicamente asupra lui cu o săptămână înainte de deces, atunci când avionul său a realizat o aterizare de urgenţă în Illinois, după ce starului i s-a făcut rău în timp ce se afla la bordul aeronavei.

Potrivit presei american, Prince a primit două doze de narcan, un antidot administrat pentru a inversa efectele cauzate de supradozele cu opioide.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

În articolul

Noi informaţii despre moartea lui Prince. Medicamentele găsite asupra lui nu erau ceea ce se credea iniţial!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
A găsit un plic cu 16.800 de euro într-o parcare din Piatra-Neamț. Ce a făcut femeia cu banii
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x