Nu lasa frigul sa-ti afecteze tenul!

Publicat pe 09.09.2010 la 12:19 Actualizat pe 09.09.2010 la 14:16

Nu lasa frigul sa-ti afecteze tenul!

Frumusetea inseamna inainte de toate ingrijire, iar pielea trebuie sa beneficieze de o atentie speciala.

Soarele puternic din timpul verii, frigul si vantul din timpul iernii, dar si trecerea de la temperaturile ridicate la cele scazute agreseaza pielea, favorizeaza aparitia ridurilor si o usuca.

Creme emoliente
In timpul iernii "se observa o pierdere a apei din pielea zonelor expuse - fata, maini, gat - si drept urmare trebuie protejate cu creme mai emoliente, cu un continut mai gras decat cele pe care le aplicam vara", considera dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med.

Avantajul pielii de pe corp este ca iarna o acoperim cu haine groase fiind astfel protejata. Insa acest lucru prezinta si un dezavantaj: pielea nu poate sa mai respire.

Variatiile majore de temperatura favorizeaza aparitia unor probleme de circulatie periferica la nivelul mainilor, accentuarea ridurilor, dar pot aparea probleme si din cauza fardarii excesive.

Pare greu de crezut, dar frigul are si efecte benefice asupra pielii: petele pigmentate se decoloreaza, acneea, care nu este de natura hormonala, se estompeaza.

"Pentru ca, pe parcursul iernii, ridurile se adancesc, trebuie utilizate constiincios cremele, serurile. Oferta este mult mai variata, putand fi achizitionate creme care tin apa in piele, creme cu acid hialuronic, creme cu vitamine", mentioneaza dr Viviana Iordache.

Contur de ochi si fond de ten
Gama larga de produse ne ofera creme diferite in functie de sezon. Pentru a alege o crema potrivita anotimpului rece trebuie sa tinem seama ca aceasta sa fie cat mai apropiata, ca textura, de cele de noapte. Fondul de ten este si el util doar in cazul in care in prealabil am aplicat o crema ca baza. Putem sa folosim si conturul de ochi, mai ales ca pleoapele sunt cele mai sensibile zone expuse frigului.

De asemenea, se vor efectua mai putine gomaje decat in lunile de vara, aproximativ doua-trei gomaje pe luna fiind suficiente.

Fructe
Cremele nu sunt singurele care ne pot proteja pielea impotriva frigului. Trebuie sa dam o atentie deosebita si alimentatiei, in sensul sa mancam iarna legume si fructe ca vara. Astfel, reusim sa mentinem echilibrul natural de vitamine si minerale printr-o alimentatie echilibrata, considera dr Viviana Iordache. Fructele sunt esentiale, pentru ca un consum frecvent face ca pielea sa nu-si piarda stralucirea si elasticitatea.

Protectie
Persoanele care aleg sa-si petreaca timpul liber sau concediul la munte nu ar trebui sa se lase inselate de vreme. Soarele de iarna, asa-numit "cu dinti", care face sa straluceasca zapada, este la fel de periculos pentru piele si ochi ca soarele de vara. Motiv pentru care dr Viviana Iordache ne recomanda ochelarii mari, dar si protejarea pielii cu o crema ecran.

Citeste jurnalul.ro

Foto: sheknows.com

În articolul

Nu lasa frigul sa-ti afecteze tenul!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x