Nunta din Luxemburg in 150 de imagini

Publicat pe 22.10.2012 la 13:40 Actualizat pe 22.10.2012 la 19:15

nunta luxemburg

Una dintre cele mai mari zile din istoria Luxemburg-ului a sosit. Sambata a avut loc nunta Printul Guillaume (30 de ani), mostenitorul tronului si a Contesei Belgiei Stephanie de Lannoy (28 de ani).

Clopotele bisericii au batut la ora 11 dimineata, adunand oamenii in Piata Guillaume al II-lea, in fata Primariei, pentru a urmari in direct, pe un ecran imens, ceremonia religioasa care a durat 4 ore. Multimea s-a imbratisat, a plans, a aplaudat si a inchinat un pahar de sampanie in cinstea mirilor. A fost creata o zona speciala pentru surdomuti – zona ce a avut un ecran special si un interpret.

Ceremonia s-a desfasurat in limbile franceza si engleza si a inceput cu un minut de reculegere in memoria Contesei Alix de Lannoy, mama miresei, ce a murit in luna august.

Mireasa a fost condusa la altar de tatal sau, Contele Phillipe de Lannoy. Ea a purtat o rochie cu motive florale si maneci trei sferturi, marca Elie Saab, cu o trena de 4 metri!

Nunta ca in povesti a durat doua zile. Se estimeaza un cost de circa 500.000 de euro (platiti de cetatenii Luxemburg-ului), care a acoperit concerte gratuite, parade si un foc imens de artificii.

Oaspeti din toata lumea, familii regale si demnitari au umplut biserica si au fost martori la ceremonie – regi, regine, printi si printese ai tarilor europene: Belgia, Norvegia, Suedia, Liechtenstein, Danemarca, Olanda, Marea Britanie si Romania.

Guillaume este locotenent colonel in armata Luxemburg-ului si a fost implicat in campanii umanitare, inclusiv in Nepal.

Stephanie canta la pian si la vioara, inoata, schiaza si citeste trei carti simultan (dupa cum spune chiar ea), vorbeste franceza si germana – doua dintre cele trei limbi oficiale ale Luxembrugului si studiaza dialectul local. Ea intentioneaza sa renunte la cetatenia belgiana in eventualitatea in care va deveni Mare Ducesa de Luxemburg.

Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse, orasul este un important centru bancar si administrativ. Printre industriile bine dezvoltate, numaram siderurgia si industria textila, desi Ducatul exporta si bere. Este tara cu al doilea cel mai mare venit-brut pe cap de locuitor din lume, peste 50.000 de lire (80.000 de dolari), in timp ce populatia este de circa 510.000. Capitala are in jur de 80.000 de locuitori si 120.000 de joburi. Mai mult de 43% din populatia tarii sunt cetateni straini.

Este o tara complicata din punct de vedere lingvistic, avand in vedere trecutul sau: fortareata romana care de-a lungul timpului s-a aflat sub controlul Spaniei, Frantei si Austriei.

In 1839 si-a capatat independenta fata de Olanda, insa a pierdut mai mult de jumatate din teritoriu in favoarea Belgiei care astazi are o provincie cu acelasi nume. Iar in secolul 20, “maturat” de doua ori de Germania.



Surse foto: hepta.ro, ottawacitizen.com, lfpress.com, english.sina.com, news.xinhuanet.com, examiner.com, news.ca.msn.com, abcnews.go.com, huffingtonpost.com, komonews.com

În articolul

Nunta din Luxemburg in 150 de imagini

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 mai 2024. Gemenii vor avea discuții cu partenerul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peste 100 de maşini Fiat Topolino, sechestrate de autorităţile italiene. Motivul, un abţibild lipit pe automobile
a1.ro
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
HelloTaste.ro
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Catine
Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, creat de dieteticieni. De ce îl recomandă specialiștii
useit.ro
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
as.ro
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
MediCOOL
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. Efectele pozitive asupra minții
HelloTaste
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
x