O artistă pune stop hărțuirii femeilor în public cu o serie de imagini GENIALE!

Publicat pe 25.02.2014 la 14:07 Actualizat pe 11.06.2014 la 12:23

O artistă a dat voce femeilor din lumea întreagă. Tatiyana Fazlalizadeh a pus pe hârtie, în văzul trecătorilor, replicile nerostite a sute de mii de femei atunci când sunt hărțuite pe stradă

O artistă a dat voce femeilor din lumea întreagă. Tatiyana Fazlalizadeh a pus pe hârtie, în văzul trecătorilor, replicile nerostite a sute de mii de femei atunci când sunt hărțuite pe stradă.

New York City a început să fie împânzit de postere cu femei frumoase care nu vor decât un singur lucru: să fie lăsate în pace. “My outfit is not an invitation” („Hainele mele nu sunt o invitație”), “Women are not outside for your entertainment” („Femeile nu ies afară ca să te distrezi tu”), “My name is not Baby, Shorty, Sexy, Sweetie, Honey, Pretty, Boo, Sweetheart, Ma” („Numele meu nu e Baby, Micuțo, Sexy, Păpușico, Frumușico, Iubito, Mamma”) - așa sună câteva dintre sloganurile inscripționate pe desene, parte din proiectul “Stop telling me to smile.”

Chipurile fetelor sunt frumoase intenționat, iar cuvintele provoacă la luarea unei atitudini. „Toate lucrurile acestea îți cer să iei în considerare faptul că multe femei, inclusiv eu, urăsc să fie tratate astfel - ne face să ne simțim ca și cum am ieși afară ca să te distrăm. Nu suntem aici pentru asta”, a spus Fazlalizadeh pentru The Telegraph.

Ideea nu este să elimini orice interacțiune între femei și bărbați, „dar toți trebuie să înțelegem că femeile au drepturi asupra corpurilor lor și asupra felului în care trebuie să fie tratate în afara casei”: „Dacă spun să nu îmi zici să zâmbesc, asta nu înseamnă că nu vreau să vorbești cu mine, ci că nu am nevoie să îmi spui tu ce să fac cu fața mea”.

foto: bustle.com

În articolul

O artistă pune stop hărțuirii femeilor în public cu o serie de imagini GENIALE!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x