Obiceiuri care lasa riduri pe fata

Publicat pe 10.08.2010 la 14:31 Actualizat pe 10.08.2010 la 14:36

Riduri

Pentru tine vara inseamna soare, mare si nopti albe? Te-ai gandit ce efecte adverse pot avea toate acestea asupra tenului tau? "In timp favorizeaza apa­ritia ridurilor", mentioneaza Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

Soarele
Expunerea prelungita la soare, fara sa aplici in prealabil o crema cu factor de protectie solara, imbatraneste pielea. "Foarte multe femei considera ca nu au cum sa le dauneze cateva minute de expunere la soare. Dar aceste raze se acumuleaza, iar rezultatul final nu o sa fie deloc pe placul pielii", spune specialistul nostru. Ca urmare a expunerii necontrolate la soare apar pistruii, petele, vasele de sange vizibile, ridurile si chiar... cancerul. Din pacate, pielea isi pierde treptat capacitatea de regenerare.

Expresiile faciale
Vara, pentru ca te supara soarele, ai tendinta de a sta incruntata. Doctorul Viviana Iordache atrage atentia ca expresiile faciale zilnice faciliteaza aparitia ridurilor. Asadar, pentru a evita incruntarea, dar mai ales pentru a amana aparitia ridurilor, poarta ochelari de soare! In privinta ochelarilor de soare, specialistul nostru atrage atentia ca acestia trebuie, inainte de toate, sa aiba un filtru UV puternic.

Stresul
Astepti cu nerabdare concediul. Nerabdarea, dar si problemele inevitabile inainte de a pleca in concediu sunt factori de stres. Specialistul nostru te sfatuieste sa rezolvi lucrurile cu calm, pentru ca stresul dauneaza frumusetii tenului tau.

Insomniile
Din multe, multe motive, faci din noapte zi. Nu uita! Si lipsa somnului este un factor care-si lasa amprenta pe tenul tau. Asadar, dormi suficient: sapte-opt ore in fiecare noapte.

Renuntarea la crema hidratanta
Ti se pare ca tenul tau e mai luminos vara. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la crema hidratanta. Dimpotriva, trebuie s-o aplici dimineata, inainte de a iesi din casa, si seara, inainte de culcare.

Masca
Strugurii sunt cunoscuti pentru efectul antirid. Asadar, iti poti pregati acasa o masca cu aceste fructe. Jumatati de boabe de stru­gure se aplica pe toata fata. Se insista in zonele unde sunt mai multe riduri. Se lasa 15-20 de minute sa actioneze, dupa care se inlatura cu apa rece sau calduta. Se tamponeaza usor cu un prosop si apoi se aplica o lotiune hidratanta.

Sfat!
Specialistul nostru vine cu o propu­nere: sa renunti la machiaj. Deoarece compusii chimici din compozitia produselor de machiaj contribuie la aparitia ridurilor. Astfel, sub stratul de machiaj fata devine terna, capatand un aspect neplacut.

Citeste jurnalul.ro

Foto: riversidepb.com

În articolul

Obiceiuri care lasa riduri pe fata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x