Patru dresscode-uri, sub lupa: ce inseamna tinuta business, black tie, white tie si morning coat

Publicat pe 23.08.2012 la 14:40 Actualizat pe 23.08.2012 la 15:56

Oricat de rebela ai fi, atunci cand esti nevoita sa participi la evenimente speciale sau sa ajungi la un interviu de angajare, trebuie sa respecti cateva norme vestimentare. De multe ori insa, informatiile de la prieteni si cele din reviste sunt contradictorii asa ca nu stii cum sa procedezi. Iata patru coduri vestimentare, explicate pas cu pas.

Business

Cand te indrepti spre o intalnire de afaceri, tinuta ta nu trebuie sa sara in ochi. Alege ceva elegant, de bun gust, din materiale de calitate care sa impuna dar sa nu scandalizeze. Opteaza pentru culori neutre, in locul celor puternice precum galben, portocaliu sau verde; mergi la sigur cu bleumarin, negru, bej, visiniu, verde inchis.

Bluzele nu trebuie sa fie decoltate si fara maneca, si ar trebui purtate cu un blazer. Fustele si rochiile ar trebui sa ajunga la catiiva centimetri mai sus de genunchi. Important: evita dantela si materialele lucioase si poarta intotdeauna dresuri. Iarna poti alege unele opace.

Fii atenta si in ceea ce priveste accesoriile. La tinutele de zi, tocul pantofilor nu trebuie sa depaseasca 8 cm, iar perechea aleasa trebuie sa fie dintr-un material mat, cu taietura clasica, fara decupaje extravagante. Alege o geanta intr-o culoare neutra, destul de mare incat sa poti purta la tine o agenda, dar nu mai mult. In niciun caz, nu merge sa-ti iei una de shopping sau un clutch, in care abia iti intra telefonul mobil si un instrument de scris.

Poarta bijuterii delicate, care sa puna in valoare vestimentatia. Pe langa ceas, mai alege doua accesorii clasice, care sa nu epateze.

Nu esti sigura cum sa te machiezi? Inca o data, cuvantul de ordine este naturaletea. Machiajul consta dintr-un corector, pudra, rimel, ruj nude sau intr-o nuanta mai rece de rosu. Unghiile ar trebuie facute french style iar coafura nu trebuie sa fie foarte elaborata: bucle naturale sau o coada de cal.

Black Tie

La o petrecere Black Tie seara, poarta o rochie lunga pana in pamant. Daca te duci la un astfel de eveniment ziua alege o rochie de cocktail, deasupra genunchiului, fara maneca si fara manusi. O rochie clasica LBD (little black dress) este exact ceea ce iti trebuie.

White Tie

Acest dresscode presupune o tinuta formala si stralucitoare - o rochie lunga, ampla, accesorizata cu o pereche de manusi de matase lungi. Domnii poarta frac negru, pantaloni negri, papion alb, camasa alba si vesta alba, iar pantofii sunt negri din piele lacuita.

Morning Coat

Aceasta este tinuta vazuta cel mai frecvent la membrii familiilor regale. Este indicat sa porti o rochie de lungime medie, cu manusi si palarie.

sursa foto: hepta.ro, facebook.com

În articolul

Patru dresscode-uri, sub lupa: ce inseamna tinuta business, black tie, white tie si morning coat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x