Paula Seling este noua ambasadoare Iutta! Artista mărturisește dorul său de Maramureș
Publicat pe 20.10.2014 la 17:05 Actualizat pe 20.10.2014 la 17:18
Paula Seling, o voce și o prezență feminină remarcabilă, se alătură campaniei inițiată de brandul Iutta ca Ambasadoare a Maramureșului pentru a strânge dorurile românilor pe noua platformă www.dorderomanesc.ro.
Paula Seling, o voce și o prezență feminină remarcabilă, se alătură campaniei inițiată de brandul Iutta ca Ambasadoare a Maramureșului pentru a strânge dorurile românilor pe noua platformă www.dorderomanesc.ro.
Proiectul de mare anvergură se desfășoară pe o perioadă de 10 săptămâni iar participanții vor avea șansa să câștige marele premiu ce constă în geanta de voiaj „Dor călător”, creată special cu această ocazie, și invitația de a participa la un tur fotografic al țării de 10 zile.
Artista, născută în Baia Mare, mărturisește cu sinceritate dorul său de Maramureș și influența acestui loc natal ce îi oferă constant o sursă de inspirație. Vocea sa duioasă se află sub amprenta dorului de acasă, pe care îl transpune vibrant prin cântecele sale. „Dorul pentru mine este sentimentul generator de artă, de muzică, de bucurie, de încântarea de a fi. Pentru mine dorul de casă este foarte puternic. Întotdeauna mă gândesc la locurile unde am copilărit și încerc să fac tot ce e în jurul meu să semene cu acel loc.”, povestește Paula Seling.
Acestui proiect i se vor alătura pe parcurs 10 ambasadoare pentru cele 10 regiuni ale țării – femei cu valori înrădăcinate, ce poartă în suflet meleagurile natale și îmbină tradiția cu modernitatea. Astfel, fiecărei regiuni și reprezentate li se va dedica câte o săptămână plină de povești și doruri.
Campania "Dor de românesc" a pornit nu întâmplător cu Ambasadoarea Olteniei, Eglantina Becheru, o femeie de o eleganță înnăscută, care aduce cu ea de pe meleagurile gorjene ceva din măreția creatoare a lui Brâncuși, ce a inspirat prin creațiile sale brandul Iutta încă de la lansare. Oltenia a fost urmată de Basarabia-soră, care a avut-o în centru pe jurnalista și producătoarea Nata Albot, organizatoarea numeroaselor festivaluri ce au ca obiectiv comun promovarea tradițiilor românești în Republica Moldova. În prezent, proiectul celebrează Maramureșul prin intermediul ambasadoarei sale, Paula Seling.
Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta declară: ”Platforma www.dorderomanesc.ro a strâns până în prezent peste 150 de doruri din toate regiunile țării. Acestea reflectă amintiri de neșters, trăiri complexe, locuri și persoane dragi, arome și stări intense ce însoțesc românii la orice pas. Ne-a bucurat deschiderea cu care a fost primit proiectul si suntem surprinse în fiecare zi de profunzimea si frumusețea dorurilor primite. Ele confirmă bogația culturală a poporului nostru, pe care vrem să o redăm și promovăm în continuare prin creațiile Iutta.”
Câteva din dorurile împărtășite de participanții campaniei până acum:
• ”Mi-e dor de serile copilăriei la bunica, de mirosul de iarbă proaspătă și țârâitul greierilor. De parfumul teilor bătrâni de la poartă. De inventivitatea cu care noi, copiii, încercăm să descoperim lumea și să ne luăm la întrecere în întrebări meșteșugite. Și de oameni frumoși, cu palme bătrâne și riduri pe frunte, dar cu suflet curat și buze ce rostesc cuvinte înțelepte. ” Claudia, Oltenia
• ”Dor de Chișinău toamna, când se îmbracă de sărbătoare pentru ziua orașului, cu miros de must și frunze uscate, de castanii ce străjuiesc de o parte și de alta bulevardele lui. ” Andreea, Basarabia
Cititorii sunt invitați să acceseze platforma www.dorderomanesc.ro să afle mai multe detalii despre campanie, să citească cât mai multe povești autentice din toate zonele geografice ale României și Basarabiei, dar mai ales să își împărtășească, la rândul lor, dorul. Care e dorul tău?
Iutta este un atelier de creație care are în portofoliu genți și accesorii din piele cu motive de inspirație tradițională. Brandul reflectă dorul de românesc prin valorificarea folclorului, suplinind nevoia de identitate care caracterizează prezentul. Simbolurile alese pentru cea mai recentă colecție, intitulată chiar "Dor de românesc”, reflectă pitorescul și tradiția fiecărei zone din țară și exprimă principalele valori ale acesteia, putând fi regăsite și în arhitectura veche sau straiele populare românești.
Colecția aduce la un loc 10 motive românești din diferite zone ale țării noastre și, odată cu ele, dorurile față de regiunile respective: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia, Moldova, Dobrogea, Maramureș, Banat, Crișana. Astfel, creațiile Iutta au în spate o poveste, un dor ce le inspiră pe cele care le poartă să își amintească unde le sunt cu adevărat rădăcinile și valorile. Cum frumos ne descria o susținătoare: "Voi, Iutta, ne faceți să iubim dorul, deși el implică o absență.”