Peelingul - o metoda simpla, cu efect anti-imbatranire

Publicat pe 04.04.2011 la 16:51 Actualizat pe 04.04.2011 la 16:57

Primavara si-a facut simtita prezenta de ceva timp si trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru soare si sa profiti de regenerarea organismului de dupa iarna. Exfoliaza-ti tenul, curata-l in profunzime si netezeste ridurile.

Peeling-ul facial este o metoda de intinerire a chipului, prin exfoliere, care te poate tine departe de bisturiu sau de laser, desi nu are efectul schimbarii spectaculoase pe care o aduce o operatie estetica. Totusi, netezeste ridurile, aduce luminozitate, indeparteaza cicatricile ramase dupa acnee, pistruii si petele. Regleaza excesul de sebum si inchide porii.

Daca apelezi la un cabinet cosmetic sau la o clinica de specialitate, peeling-ul va fi profund si va consta in aplicarea unei substante chimice care curata pielea de celule moarte si stimuleaza regenerarea celulara. Efectele pot fi permanente sau oricum de lunga durata. Microdermabraziunea este o procedura folosita in cabinetele cosmetice care indeparteaza celulele moarte, stimuleaza metabolismul celular, iar pielea se regenereaza din interior.

Curatarea tenului se face mecanic (prin frecare) cu ajutorul cristalelor de corindon, pana cand sunt indepartate imperfectiunile pielii. Peeling-ul cu un acid diluat, de obicei AHA - alfahidroxiacid, este mai bland si poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele. Reduce modificarile de pigmentare a pielii si cicatricile lasate de acnee. Se poate face la un cabinet de frumusete sau acasa, dupa ce cosmeticiana iti va recomanda produsul potrivit varstei si tipului de ten.



2011/04/03//258217-peeling-2.jpg

Pentru o exfoliere de rutina, care sa indeparteze impuritatile din piele si sa aduca luminozitate, poti apela la produsele din comert sau ii poti prepara singura o mixtura, dupa una din retetele pe care ti le-a oferit revista Felicia. Peeling-ul chimic este o tehnica neinvaziva, adica nechirurgicala, pentru a restaura o fata ridata, patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii.

Noile celule produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, cu aspect mai tanar. Procedeul poate fi utilizat pe toata fata sau numai in anumite zone, cum ar fi fruntea sau aria din jurul gurii. Exista doua tipuri de solutii chimice utilizate de specialisti: fenol si acid tricloracetic (TCA). Un peeling cu fenol va aduce imbunatatiri esentiale - va netezi ridurile fine, va deschide culoarea pielii si va indeparta petele si pistruii. Rezultatele sunt permanente, dar vindecarea este mai indelungata.

Desi rezultatele unui peeling cu TCA sunt temporare si mai putin spectaculoase, pielea ta va capata un aspect evident mai neted, mai intins si mai tanar. Precautii importante ' Evita aspirina si alte medicamente ce afecteaza coagularea sangelui ' Peeling-ul chimic se face numai in sala de operatie sau in cabinetul medical, ca si cel cu laser. Pentru un peeling complet al fetei vei ramane internata o zi sau doua ' Dureaza mai mult de o saptamana, dupa peeling-ul cu fenol, pana cand se regenereaza epiderma.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: me2guzellik.com

În articolul

Peelingul - o metoda simpla, cu efect anti-imbatranire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x