Peelingul - o metoda simpla, cu efect anti-imbatranire
Publicat pe 04.04.2011 la 16:51 Actualizat pe 04.04.2011 la 16:57
Primavara si-a facut simtita prezenta de ceva timp si trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru soare si sa profiti de regenerarea organismului de dupa iarna. Exfoliaza-ti tenul, curata-l in profunzime si netezeste ridurile.
Peeling-ul facial este o metoda de intinerire a chipului, prin exfoliere, care te poate tine departe de bisturiu sau de laser, desi nu are efectul schimbarii spectaculoase pe care o aduce o operatie estetica. Totusi, netezeste ridurile, aduce luminozitate, indeparteaza cicatricile ramase dupa acnee, pistruii si petele. Regleaza excesul de sebum si inchide porii.
Daca apelezi la un cabinet cosmetic sau la o clinica de specialitate, peeling-ul va fi profund si va consta in aplicarea unei substante chimice care curata pielea de celule moarte si stimuleaza regenerarea celulara. Efectele pot fi permanente sau oricum de lunga durata. Microdermabraziunea este o procedura folosita in cabinetele cosmetice care indeparteaza celulele moarte, stimuleaza metabolismul celular, iar pielea se regenereaza din interior.
Curatarea tenului se face mecanic (prin frecare) cu ajutorul cristalelor de corindon, pana cand sunt indepartate imperfectiunile pielii. Peeling-ul cu un acid diluat, de obicei AHA - alfahidroxiacid, este mai bland si poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele. Reduce modificarile de pigmentare a pielii si cicatricile lasate de acnee. Se poate face la un cabinet de frumusete sau acasa, dupa ce cosmeticiana iti va recomanda produsul potrivit varstei si tipului de ten.
Pentru o exfoliere de rutina, care sa indeparteze impuritatile din piele si sa aduca luminozitate, poti apela la produsele din comert sau ii poti prepara singura o mixtura, dupa una din retetele pe care ti le-a oferit revista Felicia. Peeling-ul chimic este o tehnica neinvaziva, adica nechirurgicala, pentru a restaura o fata ridata, patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii.
Noile celule produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, cu aspect mai tanar. Procedeul poate fi utilizat pe toata fata sau numai in anumite zone, cum ar fi fruntea sau aria din jurul gurii. Exista doua tipuri de solutii chimice utilizate de specialisti: fenol si acid tricloracetic (TCA). Un peeling cu fenol va aduce imbunatatiri esentiale - va netezi ridurile fine, va deschide culoarea pielii si va indeparta petele si pistruii. Rezultatele sunt permanente, dar vindecarea este mai indelungata.
Desi rezultatele unui peeling cu TCA sunt temporare si mai putin spectaculoase, pielea ta va capata un aspect evident mai neted, mai intins si mai tanar. Precautii importante ' Evita aspirina si alte medicamente ce afecteaza coagularea sangelui ' Peeling-ul chimic se face numai in sala de operatie sau in cabinetul medical, ca si cel cu laser. Pentru un peeling complet al fetei vei ramane internata o zi sau doua ' Dureaza mai mult de o saptamana, dupa peeling-ul cu fenol, pana cand se regenereaza epiderma.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: me2guzellik.com