Povestea din spatele basmului! Află de unde au fost inspirate Cenusăreasa și Albă ca Zăpada!

Publicat pe 06.11.2014 la 12:00 Actualizat pe 06.11.2014 la 12:34

În anii 1800 Jacob și Wilhelm Grimm au început să adune povești care înfățișau experiențele de viață neobișnuite și uneori de neiertat de către europenii din centrul continentului. Prima colecție de istorisiri se baza pe întâmplări reale, însă autorii au fost nevoiți să găsească o variantă mai simplă de a povesti evenimentele, pentru a vinde cărți

În anii 1800 Jacob și Wilhelm Grimm au început să adune povești care înfățișau experiențele de viață neobișnuite și uneori de neiertat de către europenii din centrul continentului. Prima colecție de istorisiri se baza pe întâmplări reale, însă autorii au fost nevoiți să găsească o variantă mai simplă de a povesti evenimentele, pentru a vinde cărți.

Astfel au luat naștere basmele copilăriei noastre, a căror poveste reală este impresionantă.

Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici - aceasta se bazează pe tragedia lui Margarete von Waldeck, o femeie nobil din secolul 16 din Bavaria. Margarete a crescut în Bad Wildungen, unde fratele său folosea copilași pentru a-i lucra mina de cupru. Deformați din pricina muncii lor, aceștia erau numiți pitici. Mărul otrăvit este și el prezentș un bătrân oferea fructe otrăvite lucrătorilor și altor copii pe care îi considera hoți.

Mama vitregă a lui Margarete, care o disprețuia, a trimis-o la curtea de la Bruxelles pentru a scăpa de ea. Acolo, prințul Philip al II-lea al Spaniei a devenit iubitul său, însă tatăl prințului nu era de acord cu povestea lor de dragoste. Acesta a ordonat agenților să o ucidă pe Margarete. Tânăra a murit în final otrăvită.

Rapunzel - are la bază o poveste creștină. În secolul trei î.Hr., un negustor păgân, care trăia în Asia, își iubea atât de mult fiica, încât i-a interzis să aibă pețitori. Acesta o închidea într-un turn atunci când el era plecat. Nu se spune cum a devenit părul atât de important, dar fata s-a convertit la creștinism, rugându-se intens cât tatăl său era plecat, încât rugile sale au ajuns până în centrul orașului. Negustorul, care a aflat de comportamentul fiicei sale, a dus-o în fața pro-consulului roaman, care a insistat ca tatăl să o decapiteze dacă nu renunță la noua ei religie. Tatăl ei a făcut voia pro-consulului și a fost apoi ucis de un fulger. Tânăra a devenit martira Sfânta Barbara în Biserica Ortodoxă din Est.

Cenușăreasa - spune de fapt povestea unei grecoaice, Rhodopis, al cărei nume înseamnă "îmbujorată". Atunci când era mică, aceasta a fost capturată în Tracia, vândută ca sclavă în jurul anului 500 î. Hr. și dusă în Egipt.

Înfățișarea sa neobișnuită a transformat-o într-o atracție iar stăpânul său nu mai contenea cu darurile scumpe, inclusiv o pereche de pantofi de aur. Acești pantofi ai lui Rhodopis au fost observați de faraonul Ahmose al II-lea. El a insistat să o facă una dintre soțiile sale. Deși nu era partenera sa din sânge regal, aceasta îndeplinea funcțiile obișnuite pentru nevestele faraonului și îi satisfăcea plăcerile sexuale.

În articolul

Povestea din spatele basmului! Află de unde au fost inspirate Cenusăreasa și Albă ca Zăpada!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x