Primul dicționar ilustrat de termeni fotografici vede lumina tiparului și este prezentat pasionaților de fotografie

Publicat pe 14.07.2014 la 13:23 Actualizat pe 15.07.2014 la 14:12

Magazinul F64 susține și găzduiește marți, 15 iulie 2014, începând cu ora 10:30, lansarea proiectului editorial „Dicționar ilustrat de termeni fotografici”, coordonat de către echipa FOTO4all și apărut recent la Editura Filos, în colecția In Light

f64

Magazinul F64 susține și găzduiește marți, 15 iulie 2014, începând cu ora 10:30, lansarea proiectului editorial „Dicționar ilustrat de termeni fotografici”, coordonat de către echipa FOTO4all și apărut recent la Editura Filos, în colecția In Light.

Aflat la prima ediție, dicționarul cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei având o scurtă definiție și fiind în general exemplificat vizual, de multe ori existând și informații suplimentare, contextuale sau de tipul „știați că”.

Dicționarul este primul de acest tip pe piața din România și a fost o ideea lui Andrei Zincenco, co-fondator și sponsor al FOTO4all.

Care este diferența dintre diafragmă și apertură? Ce este și la ce ne ajută histograma? AEB? AF? WB? Vorbește cineva și limba română? Ce înseamnă „simeză”? Zgomotul de imagine se aude tare? Când au apărut primele portrete? Ce este modul de prioritate diafragmă, când și de ce să-l folosim? Ce implică un proiect fotografic? Alături de noi veți afla toate acestea și încă multe altele.

"Susținem cu încredere acest proiect și avem convingerea că va fi întâmpinat cu entuziasm de către pasionații de fotografie, dornici și atenți mereu să învețe și să își perfecționeze abilitățile. Este instrumentul care ne-ar fi ajutat foarte mult atunci când ne-am apucat de fotografie și este o realizare să îl putem oferi noilor generații." a declarat Marian Alecsiu, Fondator F64.

Dicționarul costă 35 de lei și este disponibil în diverse librării și magazine online de carte, precum și în magazinul F64.

În articolul

Primul dicționar ilustrat de termeni fotografici vede lumina tiparului și este prezentat pasionaților de fotografie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x