Rețelele sociale - responsabile pentru starea ta proastă de spirit

Publicat pe 14.03.2014 la 11:00 Actualizat pe 14.03.2014 la 14:30

Ai o stare de dispoziție cam proastă și nu știi care este motivul pentru care îți lipsește cheful de viață? Ei bine, de vină ar putea fi rețelele sociale pe care le frecventezi.

Ai o stare de dispoziție cam proastă și nu știi care este motivul pentru care îți lipsește cheful de viață? Ei bine, de vină ar putea fi rețelele sociale pe care le frecventezi.

Următoarea dată când vrei să te plângi pe Facebook, gândește-te la prietenii tăi și modul în care starea ta îi poate afecta. Stările descrise pe o rețea de socializare sunt cantagioase și se pot extinde la cei cu care ești conectat,. spun specialiștii.

Cercetătorii din Statele Unite au analizat peste un miliard de postări de pe Facebook și au descoperit că cele negative au avut un efect ca de domino, ducând la apariția altor postări pesimiste din partea altora. Acelasși lucru a fost valabil și în cazul postărilor pozitive, optimismul acaparându-i pe cei care au văzut o postare pozitivă.

Se știe că emoțiile se răspândesc de la om la om, dar cele mai multe funcționează asupra persoanelor care interacționează în mod direct. Cel mai recent studiu confirmă faptul că același lucru are loc când oamenii interacționează online.

Cercetătorii au folosit un program de calculator pentru a analiza conținutul emoțional al statusurilor postate în limba engleză în perioada ianuarie 2009 și martie 2012. Ei nu au avut acces la alte informații, cum ar fi numele utilizatorilor, ci doar la postările propriu-zise.

Pentru a testa dacă emoțiile se răspândesc la alți utilizatori, cercetătorii au analizat de exemplu modul în care postările se schimbă atunci când plouă. Vremea are un impact destul de mare asupra tonului postărilor Facebook, cele negative fiind în creștere cu 1,16%.

Ce au observat este că avalanșa de postări deprimante s-au răspândit la prietenii celor pesimiști, deși cei din urmă se aflau în orașe diferite și prin urmare pe ei nu-i afecta vremea urâtă. Fiecare postare negativă a dus la o creștere a postărilor pesimiste printre prietenii celui care a inițiat totul.

Foto: hepta.ro


În articolul

Rețelele sociale - responsabile pentru starea ta proastă de spirit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x