Reguli de bune maniere în întreaga lume

Publicat pe 03.10.2019 la 20:23 Actualizat pe 03.10.2019 la 20:26

Normele de bune maniere nu sunt aceleași în toate colțurile lumii, deși sunt unele reguli de etichetă pe care orice persoană ar trebui sa le cunoască pentru a face o bună impresie.

Normele de bune maniere nu sunt aceleași în toate colțurile lumii, deși sunt unele reguli de etichetă pe care orice persoană ar trebui sa le cunoască pentru a face o bună impresie.

Aparte de faptul că în toate societățile lumii este important să ai un comportament civilizat, să nu fii străin de apă și săpun, să te parfumezi discret și să te îmbraci potrivit pentru evenimentul la care participi, exista cateva reguli de bune maniere pe care dacă le cunoști, atunci când vizitezi alte țări, poți avea parte de un sejur mai plăcut. Iată câteva dintre ele:

Când sa comanzi cappuccino în Italia

Italienii sunt foarte pretențioși când vine vorba despre cafea și sunt printre europenii pentru care degustarea acestei licori magice este o experiență de care trebuie să se bucure din plin. Dacă mergi în vacanță în Italia, nu comanda niciodată cappuccino după ce ai luat masa într-un restaurant, pentru ca altfel vei încălca una dintre cele mai importante reguli ale bucătăriei italiene. Și, dacă îndrăznești să faci acest lucru, te poți aștepta să fii refuzat.

De asemenea, în Italia este important să te îmbraci modest atunci când vizitezi o biserică și să eviți tricourile, pantalonii scurți ori alte piese vestimentare sumare.

Când ceri scuze în Marea Britanie

Sunt câteva reguli de bune maniere în Marea Britanie pe care copiii le învață de la o vârstă fragedă și sunt apreciate și atunci când turiștii le respectă. De exemplu, dacă te lovești din greșeală de cineva, este esențial să îi ceri scuze, indiferent dacă vina îți aparține ție sau celuilalt. Nerespectarea acestei norme te transformă instant într-o persoană nepoliticoasă.

În Marea Britanie vei auzi mereu „Cheers“, una dintre formulele folosite în cele mai diverse situații: atunci când vrei sa spui „mulțumesc“ sau atunci când spui „la revedere“.

Nu scuipa pe stradă, nu te holba la oameni necunoscuți, nu îți atinge nasul cu mâinile goale, folosește o batistă - iată alte reguli de care ar fi bine să ții cont atunci când vizitezi Marea Britanie.

Când poți să bei în Japonia

S-ar putea să surprinzi priviri dușmănoase dacă ești într-un bar în Japonia împreună cu alte persoane și decizi să îți umpli singur paharul. Acest gest te transformă instant într-o persoană lacomă, narcisistă și antisocială. Regula în această țară este să umpli paharele celor cu care te afli la aceeași masă și să aștepți ca ei, la rândul lor, să facă același lucru pentru tine.

Când accepți o invitație la masă în Franța

O vacanță în Franța nu e doar o simplă călătorie într-o țară cu o bogată istorie și obiective turistice recunoscute în întreaga lume, este o experiență complexă, care presupune cunoașterea câtorva reguli de etichetă specifice acestui loc. De exemplu, dacă ești invitat la cină, pregătește-te să iei parte la un adevărat eveniment și nu accepta să mergi dacă știi că nu vei avea timp sa te bucuri din plin de oferta primită. Pentru francezi, savurarea unei mese ori plăcerea de a bea o cafea sunt lucruri la care țin foarte mult, de aceea nu se grăbesc niciodată.

Dacă în multe locuri din lume să aduci o sticlă cu vin unei familii care te invită la cină este considerat un gest frumos, în Franța acest lucru este o insultă. Și asta pentru că francezii pun mare preț pe vinuri, fiind fini cunoscători în acest domeniu. Să accepți o invitație la cină și să te prezinți cu o sticlă de vin poate fi interpretat ca o sfidare. Consideri că vinul pe care îl are de oferit gazda nu este suficient de bun și de aceea aduci altul. Cel puțin așa percep francezii acest gest. În schimb, poți cumpăra mereu flori sau dulciuri pentru a face o bună impresie.

Sursă foto: Ljupco Smokovski/ Shutterstock

În articolul

Reguli de bune maniere în întreaga lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: „Cel mai drăguţ!” Ce a putut spune despre Adrian Mutu
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x