Cum să îngrijești părul ondulat

Publicat pe 12.03.2014 la 10:26 Actualizat pe 12.03.2014 la 16:02

Părul ondulat poate fi foarte frumos și plin de personalitate atunci când are parte de îngrijirea corectă, dar poate fi destul de greu de ținut sub control și de aranjat. Sunt câteva obiceiuri banale pe care le poți face și care îți pot transforma imediat părul într-un mod spectaculos.

Părul ondulat poate fi foarte frumos și plin de personalitate atunci când are parte de îngrijirea corectă, dar poate fi destul de greu de ținut sub control și de aranjat. Sunt câteva obiceiuri banale pe care le poți face și care îți pot transforma imediat părul într-un mod spectaculos:

Folosește mai puțin șampon

Cel mai bun mod de a spăla părul creț sau ondulat este cu un șampon ce nu conține sulfați. Sulfații reprezintă ingredientul cheie al celor mai multe șampoane tradiționale și sunt folosiți pentru că sunt foarte eficienți la curățarea părului, însă ei sunt prea duri pentr persoanele cu părul ondulat. Părul devine foarte uscat și predispus despicării, de aceea trebuie să aplici mereu o mască de păr și un balsam.

Stilizează părul când e ud

Nu usca părul cu prosopul după ce îl speli, ci aplică produsele de stilizare ale părului când el este încăud. Abia apoi tamponează ușor părul cu un prosop.

Limitează produsele ce conțin alcool pentru că oferă părului o textură prea țeapănă, ca de tăiței. Alcoolul absoarbe toată hidratarea din păr, de aceea trebuie să citești cu atenție etichetele produselor pe care le folosești.

Nu îl usca cu difuzorul de bucle

Dacă vrei să le dai o formă mai definită buclelor tale, cel mai bine este să aplici un produs de stilizat părul și să usuci doar rădăcina și partea de mijloc a părului. Vârfurile trebuie lăsate fie ude, fie doar foarte puțin uscate, pentru că ele se distrug cel mai repede.

Nu pieptăna parul foarte des

Pieptănatul strică buclelele naturale și despică firele de păr. Folosește degetele pentru a aranja buclele și împrospătează coafura. Poți face o soluție acasă amestecând balsam cu apă: la o parte de balsam se pun patru părți de apă. Soluția se pune într-o sticlă cu pulverizator. Amestecă bine și aplică pe păr. Dacă vrei să îl descâlcești, folosește un pieptene cu dinți rari.

Alege o față de pernă din mătase

Bumbacul absoarbe umiditatea din părul tău, ceea ce îl poate face prea uscat. Fibrele din bumbac fac ca părul tău să se încâlcească mai ușor, mai ales dacă te foiești în timpul somnului. O față de pernă din mătase reduce din fricțiune și îți păstrează părul hidratat și mătăsos.

Foto: hepta.ro


În articolul

Cum să îngrijești părul ondulat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x