Remedii naturiste pentru parul degradat

Publicat pe 25.09.2010 la 18:57 Actualizat pe 25.09.2010 la 19:07

Datorita vantului si temperaturilor oscilante, s-ar putea ca, in aceasta perioada, parul sa iti cada mai mult decat de obicei, sa fie lipsit de stralucire si rezistenta.

Sunt si pentru aceste probleme cateva remedii naturiste pe care ni le explica doctorul Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu compententa in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.


URZICA, NUC SI MUSETEL

Baile cu plante redau parului stralucirea. Dar mai presus de orice il fortifica. "Urzica face bine parului brunet, nucul celui roscat si celui castaniu, iar musetelul celui blond", precizeaza specialistul nostru. Preparati un decoct dintr-o lingura de planta si un litru de apa cu care clatiti parul.

Nu aruncati plantele fierte! Cu acestea se pot face si cataplasme. Se aplica pe par, se acopera si se lasa aproximativ 30 de minute sa actioneze, dupa care se clateste cu apa calduta.

BRUSTURE

Brusturele, numit candva "iarba cheliosilor", este o planta utilizata in afectiunile dermatologice datorita proprietatilor depurative. Pe langa faptul ca hraneste si stimuleaza cresterea firului de par, brusturele ajuta la indepartarea matretii. Atat de multe beneficii cu un efort minim, respectiv cu un decoct de brusture, care se prepara dintr-o lingura de planta si un litru de apa. Cu acest continut se fac frictionari cu un tampon sau cu mana. De preferat este ca acestea sa se faca pe parcursul intregii zile.


Frictionari se pot face si cu decoct de ardei iute, de 1-2 ori pe saptamana, timp de 20 de minute. Daca apare senzatie de usturime, se spala parul cu un galbenus de ou.

CIMBRUL DE CAMP

Atat cimbrul de camp, cat si cimbrisorul au o actiune tonica asupra scalpului. Astfel, se pune un pumn de cimbru intr-un litru de apa si se fierbe pana scade la jumatate de litru. Acest decoct concentrat se va aplica pe pielea capului si se va lasa sa se usuce, fara a clati scalpul timp de cateva ore.

CONDURASUL

Este o planta eficienta in tratamentele capilare. Se folosesc mai ales frunzele, care sunt bogate in sulf. Aceasta planta se gaseste in numeroase lotiuni capilare, sampoane sau in diverse alte preparate, disponibile in magazinele de tip plafar. Aceasta planta stimuleaza cresterea parului, previne caderea lui si fortifica foliculul pilos.

RETETE

Doctorul Cristina Balanescu va propune o reteta simpla pentru un par sanatos, hidratat si rezistent. Se amesteca 50 ml de ulei de ricin si 50 ml tinctura de rostopasca. Se agita bine. Rezulta astfel o emulsie cu care se maseaza parul. Dupa ce se aplica, se acopera parul. Pentru obtinerea aceluiasi rezultat, uleiul de ricin se mai poate amesteca cu ulei de peste si samburi de struguri, in cantitati egale.

citeste si Jurnalul National

foto: rysell.com

În articolul

Remedii naturiste pentru parul degradat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x