Remedii naturiste pentru tenul acneic

Publicat pe 26.08.2010 la 13:31 Actualizat pe 26.08.2010 la 14:31

Remedii naturiste pentru tenul acneic

Credeti ca ati incercat totul pentru a trata acneea si aveti senzatia ca nu veti mai scapa niciodata de ea? Ei bine, poate nu ati incercat chiar totul.

Deseori se dovedeste ca remediile naturiste sunt mai bune decat solutiile farmaceutice prescrise de medicul dermatolog. Dr Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul de Sanatate Clar Med, ne recomanda cateva infuzii de plante pe care persoanele cu ten acneic ar trebui sa le foloseasca pe cat posibil zilnic pentru spalarea fetei.

Cele mai bune rezultate in tratamentul acneei le are infuzia din nalba de gradina. Ea se prepara cu o lingurita de flori de nalba la 250 ml de apa clocotita. Cu infuzia ne spalam fata dimineata, iar planta fiarta o vom aplica pe fata seara, ca o masca. Tratamentul se va respecta timp de cel putin o luna. “Nalba trateaza eficient nu doar acneea specifica varstei adolescentei, ci si pe cea care apare uneori dupa menopauza”, precizeaza dr Cristina Balanescu.

O alta solutie pentru tenul acneic este infuzia de flori de galbenele. Se prepara si se aplica in mod similar infuziei de nalba. Galbenelele sunt de altfel recomandate pentru orice problema dermatologica. “La fel de eficiente sunt infuziile de busuioc, trei frati patati, ceai verde si lavanda. Efectele lor sunt vizibile dupa cateva saptamani in care le vom folosi zilnic”, spune dr Cristina Balanescu.

Argila

Infuziile de lavanda si ceai verde pot fi amestecate cu pudra de argila rosie, galbena sau albastra (cea mai buna dintre toate, dar se gaseste mai greu). Se prepara o masca, se lasa pe fata 15 minute si se aplica de doua ori pe saptamana. Daca aveti un ten mixt, aplicati masca numai pe zonele cu acnee, evitand zonele cu ten uscat pentru ca argila le poate deshidrata mai tare. Apa de argila este si ea un bun remediu al acneei. Intr-un pahar de 200 de ml cu apa se pun seara 5 grame de pudra de argila, se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn si se lasa de seara pana dimineata. Cu apa de argila se spala tenul in fiecare dimineata.

Musetelul
In tratamentul acneei, se foloseste frecvent infuzia de musetel. Musetelul are efect dezinfectant, dar nu si calmant, explica specialistul. “In realitate, musetelul irita pielea si accentueaza acneea, de aceea nu este recomandat persoanelor cu probleme dermatologice precum acneea”, atrage atentia dr Cristina Balanescu.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Remedii naturiste pentru tenul acneic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x