Rujul: Rosu, mereu in trend!

Publicat pe 08.09.2010 la 14:05 Actualizat pe 14.09.2010 la 15:38

Rujul: Rosu, mereu in trend!

Ruj rosu pentru mai multa incredere, pentru o mai mare capacitate de seductie. Chiar daca e folosit frecvent, rujul rosu nu imbatraneste. Dimpotriva, e in trend mereu si mereu! Cu o singura conditie: poarta-l adecvat!

Pentru ca rosul este o culoare intensa, care iese in evidenta, restul machiajului trebuie sa fie discret. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, va propune un fard de ochi in culori naturale, un rimel care sa nu incarce genele. Asa nu veti da gres. Insa cu un ruj rosu asortat cu un machiaj strident, cu siguranta da. Nici bijuteriile rosii nu sunt recomandate!

Pentru a nu depasi conturul buzelor, apelati la un creion de buze. Nu orice gen de creion! Deseneaza conturul buzelor cu un creion rosu. Astfel, buzele vor parea mai pline.

Culoarea rujului nu trebuie sa se asorteze cu cea a unghiilor. Cu atat mai mult cand e vorba de rosu! De preferat este ca unghiile sa fie date cu un lac incolor. Atentie! Daca, totusi, preferi nuantele inchise, unghiile scurte sunt de preferat celor lungi.

Care e nuanta potrivita?
Nu orice nuanta de rosu ti se potriveste! Daca ai incercat mai multe si ti se pare ca nici una nu te avantajeaza, ai putea incerca sa le amesteci intre ele. Din amestecul a doua nuante de rosu poate sa rezulte una pe placul tau. Cum iti dai seama care e nuanta de rosu potrivita? Foarte simplu! Trebuie sa se adapteze tipului tau de ten, dar si a parului.

Inainte de aplicarea rujului, pune putin fond de ten pe buze. Astfel, rujul va rezista mai mult timp. Dupa fond de ten, aplica conturul incepand de la coltul extern al buzelor spre interior si nu invers. Este indicat ca rujul sa fie aplicat cu o pensula speciala. Se incepe cu buza superioara.

In functie de ten
- tenul deschis la culoare: nuante reci de rosu
- pielea maslinie: rosu portocaliu, rosu cald, purpuriu, rosul stacojiu sau caramiziu
- pielea trandafirie: rosu ciclamen

Vedetele
Buzele rosii au fost totdeauna in trend. Gheisele isi completau machiajul cu rujul rosu. Marylin Monroe a fost cea care i-a readus faima de odinioara acestuia. In prezent, rujul rosu e pe buzele tuturor vedetelor. Christina Aguilera, Liv Tyler, Eva Longoria, Gwen Stefani, Cameron Diaz, Madonna sunt doar cateva dintre vedetele care utilizeaza cu mandrie acest ruj.

Truc
In cazul in care ai tenul acneic, evita nuantele de rosu aprins! In caz contrar, rosul aprins nu va face decat sa iti scoata in evidenta orice pata, indiferent de marimea acesteia. Este valabil si pentru persoanele care nu au dintii suficienti de albi. Culoarea aprinsa a rujului scoate si mai mult in evidenta aceasta particularitate a danturii.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Rujul: Rosu, mereu in trend!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x