S-a îndrăgostit, iar mama ei a ținut-o încuiată în podul casei 25 de ani! Povestea frumoasei Blanche Monnier a ȘOCAT secole de istorie

Publicat pe 06.07.2017 la 11:36 Actualizat pe 07.07.2017 la 10:32

Era o tanara frumoasa, dintr-o familie nobila si de vaza in societate.

Să te îndrăgostești de ”persoana nepotrivită” poate avea urmări fatale. Este celebra poveste a frumoasei franțuzoaice Blanche Monnier, care, după aproape două secole de la evenimente, continuă să șocheze opinia publică.

În Franța lui 1876, Blanche Monnier avea 25 de ani și delicatețea unei aristocrate. Era o tânără frumoasă, dintr-o familie nobilă și de vază în societate.

Tatăl ei burghez murise, dar le lăsase pe ea și pe mama ei cu o situație bună. Drama a început când tânăra s-a îndrăgostit de un avocat mai în vârstă ca ea. Nu că asta ar fi fot o problemă, mai cu seamă, în vremurile acelea, ci faptul că era...falit.

Mama sa, doamnă renumită pentru actele de caritate și activitățile sociale în care era implicată, nu acceptat ideea și a sechestrat-o în podul vilei imense în care locuiau.

Brusc, fata cu mulți admiratori la acea vreme, ieșise din viețile tuturor. Oamenii întrebau de ea, dar mama se pune pe plâns, spunând că nu știe ce s-a întâmplat cu fiica ei.

După 25 de ani, autoritățile au primit o scrisoare anonimă în care erau povestite amănunte despre dispariția fetei și despre unde se află ea, de fapt.

Oamenii legii s-au pus pe investigat întreaga familie și au ajuns, în final la locul faptei. Când au deschis ușa, s-au îngrozit. Au văzut o femeie ca o stafie, acoperită doar de așternuturi vechi, iar în jur- doar o crustă formată din resturi de mâncare și excremente.

Mirosul era insuportabil, iar lumina pe care o făcuse ușa, la deschidere, aproape că o orbise pe loc.

Blanche Monnier avea acum 49 de ani și 25 de kilograme. A fost internată imediat într-un spital de pshiatrie. Mama ei, o personalitate în socitetate, a murit la câteva zile, după ce, cu ultimele sforțări, a povestit tot ce a făcut...

Blanche Monnier avea să moară după doar 12 ani, tot în spital! Povestea ei tragică a rămas adânc imprimată în memoria posterității.

În articolul

S-a îndrăgostit, iar mama ei a ținut-o încuiată în podul casei 25 de ani! Povestea frumoasei Blanche Monnier a ȘOCAT secole de istorie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x