Seri de film acasă: cum să organizezi o întâlnire de neuitat cu prietenii și familia

Publicat pe 02.03.2020 la 12:44 Actualizat pe 02.03.2020 la 12:46

Serile de film sunt o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii și familia. Pentru organizarea unei astfel de întâlniri, este nevoie de planificare amănunțită, astfel încât toată lumea să se simtă bine.

Serile de film sunt o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii și familia. Pentru organizarea unei astfel de întâlniri, este nevoie de planificare amănunțită, astfel încât toată lumea să se simtă bine.
Alegerea filmului și pregătirea spațiului de vizionare
O seară de film perfectă depinde foarte mult de producția pe care o alegi. Este foarte important să ții cont de public. Dacă este o seară în familie, la care participă și copii, este indicat să alegi un film adecvat vârstei lor. Le poți prezenta producțiile care ți-au bucurat ție copilăria. „Veronica“ sau „Maria, Mirabela“ sunt filme la fel de interesante și în prezent, cum erau și în urmă cu peste 30 de ani. Discuțiile pe marginea filmului îi pot ajuta pe cei mici să înțeleagă o parte din istoria cinematografică românească.

Un alt detaliu de care este important să ții cont este amenajarea spațiului de vizionare a filmului. Creează o atmosferă confortabilă, astfel încât invitații serii să nu își dorească să plece foarte repede de acolo. În acest caz, un rol important îl joacă și lumina. De aceea, este indicat să ai în încăpere corpuri de iluminat, cu ajutorul cărora să poți sincroniza lumina cu filmul.

Dacă vrei ca distracția să fie în toi de la început până la sfârșit, poți propune o temă a serii. De exemplu, toți participanții să fie îmbrăcați precum personajele din filme. Astfel, petrecerea ar putea continua mult după terminarea proiecției.
Pregătirea gustărilor și a biletelor de intrare
Și, pentru că o seară de film nu este completă fără gustări, nu uita să pregătești câte ceva pentru gusturile fiecăruia. Popcornul este elementul de bază în orice seară de film, dar poți plusa cu nachos, hot dog, covrigei, jeleuri și salate de fructe. Dacă alegi varianta unei seri tematice, poți alege ca și gustările să fie în concordanță cu tema aleasă. Totodată, nu uita să pregătești băuturi răcoritoare.

Dacă vrei ca seara de film acasă să pară cât mai autentică, poți acorda inclusiv bilete. Copiii te pot ajuta la realizarea lor, acestea putând fi făcute sub forma unor suvenire handmade.

Pentru ca totul să decurgă conform planului, asigură-te, înainte să sosească invitații, că ecranul pe care va fi proiectat filmul funcționează, iar sunetul se aude corespunzător. Eventualele problemele care pot apărea după începerea filmului ar putea cauza frustrări, transformând o seară frumoasă într-una agitată. Drept urmare, asigură-te că totul funcționează perfect înainte de împărți biletele.

Chiar dacă vizionezi filmul acasă, acest lucru nu înseamnă că regulile de bază dintr-un cinematograf nu trebuie respectate și în acest caz. Așadar, este important ca toți participanții la seara de film să își oprească telefoanele mobile, pentru a evita distragerile și eventualele întreruperi neplăcute din timpul proiecției.

Dacă pregătești o seară de film cu prietenii, nu uita să le spui ora exactă la care va începe proiecția, astfel încât să fie toți prezenți la timp. Poți crea un eveniment pe Facebook sau le poți trimite invitații personalizate prin email, cu mențiunea că punctualitatea este obligatorie. Astfel, nu vei fi nevoit să întârzii difuzarea filmului, așteptând o parte dintre invitați.

Un alt detaliu de care ar fi bine să ții cont este confortul invitaților. Asigură-te că sunt suficiente perne, pentru ca ei să stea relaxați, și păstrează la îndemână câteva pături, pe care să le folosească în caz că li se face frig.

În final, după proiecția filmului, puteți forma un cerc de dezbateri, în care fiecare să își spună părerea despre calitatea cinematografică a producției vizionate. Rolul gazdei va fi acela de a tempera discuțiile, pentru a nu se ajunge la conflicte.

Tu când ai organizat ultima dată o seară de film?

Sursă foto: Monkey Business Images/ Shutterstock

În articolul

Seri de film acasă: cum să organizezi o întâlnire de neuitat cu prietenii și familia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x