Tatuajele temporare pentru cuticule: le-ai incerca?

Publicat pe 04.11.2013 la 14:39 Actualizat pe 04.11.2013 la 15:03

De mii de ani oamenii oamenii s-au aratat de-a dreptul fascinati de tatuaje. Chiar inainte ca primele piese de imbracaminte sa apara, oamenii primitivi isi manifestau simtul artistic, dar si apartenenta la un anume trip prin desenarea a tot felul de motive si simboluri, chiar pe propria piele. Henna si alte substante colorante, in general din plante, erau printre cele mai folosite in realizarea de tatuaje temporare in culori vii.

Henna de exemplu se gaseste in nordul Africii, Egipt, India si anumite tari din Orientul mijlociu si se foloseste atat pentru vopsirea parului sau a hainelor, dar si pentru realizarea unor frumoase tatuaje pe mainile femeilor. Arta tatuajelor henna este practicata de mii de ani in colturile lumii mentionate mai sus, insa in ultimii cativa ani a devenit foarte populara si in Europa si America.

Nu este doar cea mai veche forma de arta cunoscuta, dar practicarea ei are conotatii religioase, tatuajele reprezentand simboluri legate de casatorie, nastere si moarte. Mai mult, este o metoda ieftina de infrumusetare. Tatuajele temporare sau permanente au cunoscut diverse etape. Intr-o perioada de timp ele erau reprezentative in special pentru persoanele certate cu legea sau extrem de rebele. In ultimii ani insa perceptiile s-au schimbat, iar tatuajele sunt tot mai des intalnite, atat la barbati, cat si la femei, indiferent de statutul lor in societate.

Iar ultima gaselnita in materie de moda si frumusete se adreseaza exact fascinatiei pentru tatuajele de pe maini, insa intr-un mod mai discret. Astfel, Rad Nails, un magazin online ce o are ca partenera pe indragita actrita Zooey Deschanel au lansat recent cateva seturi de tatuaje pentru unchii si cuticule. Tatuajele sunt temporare si vin sa completeze modelele realizate cu lac pe unghii. Ele sunt foarte usor de aplicat si pot fi indepartate la fel de simplu daca te plictisesti de ele sau pur si simplu nu le mai vrei pe degetele tale.

Foto: beautylish.com si shop.radnails.com

În articolul

Tatuajele temporare pentru cuticule: le-ai incerca?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x