Știi să aplici fondul de ten? Află care sunt cele mai frecvente greșeli

Publicat pe 10.12.2013 la 16:37 Actualizat pe 10.12.2013 la 17:46

Fondul de ten este baza pe care realizăm un machiaj perfect, iar dacă greșești în aplicarea sa, atunci nu mai contează cât de frumoasă este nuanța rujului sau cât de bine ți-ai conturat ochii. Evită aceste greșeli pe care le fac multe femei atunci când se machiază.

1. Nu-l aplica cu degetele

Deși poate parea mai simplu să îl intinzi pe față cu vârful degetelor, de multe ori această metodă lasă linii și amprente pe față și este foarte probabil că nici nu vei întinde un strat uniform. Folosește un burete special pe care să îl manevrezi cu mișcări circulare.

2. Evită pudra de față pe cât posibil

Pudra fde față necesită destul de multă experiență în aplicare. Ea îți face tenul să pară încărcat și scoate în evidență ridurile. Dacă ai tenul gras, folosește un fond de ten mat.

3. Aplică-l în cantități mai reduse în zona ochilor și a gurii

Scopul fondului de ten este să ascunda ridurile, nu să le scoată în evidență. În zona ochilor și a gurii unde sunt mai multe riduri de expresie și unde gesturile faciale încrețesc fața, fondul de ten se strânge și te îmbătrânește. De aceea se recomandă să îl folosești în cantități minime și să-l intinzi bine.

4. Nu-l testa pe podul palmei

Nuanța tenului tău este foarte diferită de nuanța pielii mâinii. De aceea atunci cqnd cumperi un fond de ten, mergi nemachiată și încearcă-l pe linia maxilarului, sub ochi sau în jurul nasului. Și nu uita să ceri ajutorul reprezentanților din magazine.

5. Nu acoperi toată fața cu fond de ten dacă nu este nevoie

Dacă ai un ten frumos și lipsit de imperfecțiuni nu este nevoie să îl acoperi sub un strat generos de fond de ten. Cu cât folosești mai puțin, cu atât efectul final va fi unul mai natural. Folosește o pensulă sau un burețel pentru a-l întinde și acoperă doar roșeata sau petele.

Foto: hepta.ro

În articolul

Știi să aplici fondul de ten? Află care sunt cele mai frecvente greșeli

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x