Top 5 avantaje ale pauzei de cafea

Publicat pe 12.09.2019 la 12:40 Actualizat pe 12.09.2019 la 12:45

Afla, din articolul de mai jos, care sunt cele mai importante avantaje ale pauzei de cafea la locul de munca si cum poti gestiona eficient stresul, astfel incat sa scapi de starea continua de agitatie.

Foto: pexels.com

Atunci cand ai un job solicitant, pauzele sunt esentiale, reprezentand o modalitate excelenta de a tine stresul sub control. In acest caz, iubitorii cafelei aleg sa savureze o cana de cafea alaturi de colegi, in pauza de pranz, pentru a profita de momente de relaxare si de deconectare de la sarcinile zilnice. Afla, din articolul de mai jos, care sunt cele mai importante avantaje ale pauzei de cafea la locul de munca si cum poti gestiona eficient stresul, astfel incat sa scapi de starea continua de agitatie.

1. Cafeaua te ajuta sa te concentrezi

Cafeaua reprezinta un stimulent puternic al creierului, care poate imbunatati considerabil atat randamentul cerebral, cat si fizic. Datorita cafeinei din compozitia cafelei, aceasta stimuleaza schimburile dintre neuroni. Cu cat aceste schimburi au loc mai rapid, cu atat vei reusi sa te concentrezi mai bine, deoarece se activeaza activitatea cerebrala. Astfel, daca trebuie sa participi la o sedinta importanta sau daca trebuie sa dai un examen la locul de munca, este chiar indicat sa te bucuri de o pauza de cafea. Cafeaua are rolul de a bloca neurotransmitatorii care sunt responsabili cu somnul si iti poate imbunatati functia cognitiva, atentia si gandirea. Totodata, timpul de reactie si functiile complexe ale creierului sunt vizibil imbunatatite, odata cu consumul de cafea de la locul de munca.

2. Pauza de cafea reprezinta o ocazie de a socializa

Un alt avantaj al pauzei de cafea tine de ocazia perfecta de a socializa cu multi dintre colegii de la locul de munca. In oferta de magazin pe kafune.ro, poti gasi cea mai buna si aromata cafea, de care te poti bucura atunci cand iei o pauza binemeritata de la job. Pauza de cafea iti ofera timpul necesar de a impartasi idei cu ceilalti, de a-ti prezenta opiniile sau de a discuta pur si simplu despre pasiuni si hobby-uri. Poti profita de aceste pauze pentru a-ti cunoaste mai bine noii colegi, mai ales daca esti angajat nou intr-o companie. In plus, atunci cand bei o cafea alaturi de o persoana pe care o simpatizezi la locul de munca, iti oferi sansa de a scapa de stres si de momente tensionate, deoarece ii poti povesti ceea ce ti se intampla si poti cere sfaturi utile. Comunicarea este esentiala la locul de munca, unde iti poti face prieteni buni, pe care te poti baza.

3. Pauza de cafea este momentul perfect pentru relaxare

De cele mai multe ori, jobul implica si momente stresante, pe care trebuie sa le gestionezi sigur si eficient, astfel incat sa nu iti influenteze performantele profesionale. De aceea, atunci cand termini de lucrat la un proiect, poti alege sa savurezi o ceasca de cafea, care te ajuta la imbunatatirea activitatii creierului. Nu in ultimul rand, consumul de cafea te ajuta si la imbunatatirea memoriei, a starii de spirit si a vigilentei, avand efecte pozitive si asupra nivelului tau de energie. Pauza de cafea iti ofera ocazia de a te integra mai bine intr-o echipa si poate sa transforme un mediu de lucru stresant intr-un loc calm si relaxant, chiar si pentru cateva minute pe zi.

4. Cafeaua scade riscul de a suferi de depresie

Studiile efectuate de specialistii din cadrul Institutului National de Sanatate din Statele Unite au demonstrat ca o ceasca de cafea pe zi indeparteaza riscul instalarii depresiei, cauzata de stres si agitatie continua. Cafeaua este responsabila si de starea pozitiva pe care o ofera, datorita numarului mare de antioxidanti regasiti in boabele de cafea. Aceiasi specialisti insista pe importanta pauzei de cafea, tinand cont de faptul ca pauzele scurte si dese ne ofera ocazia sa ne reincarcam bateriile si sa revenim binedispusi la locul de munca.

5. Pauza de cafea aduce avantaje si companiilor

Nu numai angajatii au beneficii odata cu respectarea pauzelor de cafea, ci si companiile. Din momentul in care un angajat se bucura de o pauza de cafea, unde poate sa socializeze si sa schimbe impresii cu ceilalti colegi, va fi mai productiv si mai creativ. Pentru ca toti angajatorii isi doresc persoane capabile, care sa se concentreze pe ceea ce au de facut, tot mai multe companii creeaza zone de relaxare, special amenajate, care au rolul de a strange angajatii in pauze. In majoritatea birourilor, o pauza de cafea se transforma intr-un adevarat schimb de experienta sau chiar intr-o sesiune benefica de brainstorming.

Momentul pauzei de cafea nu reprezinta niciodata o pierdere a productivitatii sau a concentrarii, ci are o deosebita importanta emotionala si sociala, atat pentru angajati, cat si pentru companii.

În articolul

Top 5 avantaje ale pauzei de cafea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x