Trucuri: ce poti face cu pistruii

Publicat pe 15.08.2011 la 13:25

Sunt pistruii periculosi? Catusi de putin. Sunt inestetici? Nici vorba. Dar aproape toate persoanele care ii au ar da orice sa scape de ei.

„Pistruii sunt pigmentari ale tegumentului, cauzate de excesul de melanina", ne explica Alice Aslan, farmacist si make-up artist. „Pot aparea la orice varsta, mai ales pe fata si pe decolteu, la persoanele cu pielea deschisa la culoare, in special pe timpul verii. Desi nu sunt deloc periculosi, pot fi eliminati prin procedee chimice sau naturiste din motive estetice. Insa daca aceste mici ale tenului nu te deranjeaza, astfel incat sa recurgi la aceste metode invazive, exista si varianta de a le face sa dispara prin machiaj."

Machiajul destinat acoperirii pistruilor (ca si al unor defecte reale ale pielii, cum ar fi cicatricele acneice) este la indemana oricui. Doar suna mai complicat decat este in realitate. Se realizeaza cu ajutorul unui baton corector solid, putin mai deschis la culoare, care se aplica exact pe pistrui, dupa care se uniformizeaza cu ajutorul unui fond de ten, aplicat prin tapotare, si nu prin intinderea ca o crema.

Daca pistruii inca se mai observa dupa aplicarea fondului de ten, „mai venim cu inca un strat foarte subtire de baton corector, care se estompeaza si se uniformizeaza cu fondul de ten, cu ajutorul unei pensule. Dupa ce am adus tenul la acelasi nivel de culoare, vom veni cu o pudra fixatoare si cu un blush sidefat pe pometi. Daca tenul ti se pare putin incarcat, pulverizeaza apa termala pe intreaga suprafata a fetei si vei ramane cu efectul de "portelan" mult dorit", detaliaza Alice Aslan.

Acest tip de machiaj este destinat mai degraba unui eveniment special sau unei iesiri de seara. Pentru ca, altfel, un strat subtire de fond de ten fluid, urmat de o pudra usor bronzanta, reprezinta tot machiajul de care ai nevoie intr-o zi de vara, cu pistrui sau fara.

Odata cu venirea toamnei vei putea folosi creme de fata cu efect de albire. De ce atunci? Aceste creme actioneaza prin exfolierea chimica a pielii, in profunzime, iar expunerea la soare este complet contraindicata.

Sfatul specialistului:

Alice Aslan, farmacist & make-up artist, consultant in sanatate si frumusete Glamour Salon Expert Dorobanti.

„Desi pistruii sunt un defect minor al pielii si nu ar trebui sa ne deranjeze, exista un machiaj destinat acoperirii lor. Ne trebuie un baton corector bun, cu o nuanta mai deschis decat pielea noastra, un fond de ten si o pudra fixatoare."

Citeste si revista Felicia!

Foto: kindofcreative.com

În articolul

Trucuri: ce poti face cu pistruii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x