Ulei de masline pentru parul ondulat

Publicat pe 28.08.2010 la 13:41 Actualizat pe 28.08.2010 la 13:51

Ulei de masline pentru parul ondulat

Desi ravnit, parul ondulat este foarte greu de ingrijit. De parca n-ar fi suficient ca parul ondulat este rebel, acesta este de cele mai multe ori si uscat, si greu de coafat.



Ce e de facut? In masura sa ne dea sfaturi este Melpomena Nica Constanta, hair stylist la Beauty Style Alina & Edy.



Greu de coafat
Nemultumirea ta cea mai mare este ca nu iti poti coafa parul asa cum iti doresti. Insa cel mai important este sa mergi frecvent sa-ti tunzi varfurile. "Indicat este ca varfurile sa se tunda cel putin o data la doua luni", spune specialistul nostru.



Foloseste numai produse special concepute pentru parul tau. Si nu uita ca parul tau, chiar daca nu este coafat, are un aspect placut in mod natural. Bucura-te de el!



Recomandat este ca parul sa nu fie pieptanat atunci cand este ud. Pentru a descalci buclele se foloseste un pieptene cu dinti mari sau chiar cu degetele. Pentru ca se incalceste mult mai usor si este destul de greu de descurcat, parul cret este mai agresat prin pieptanare decat parul drept. Prin urmare, are nevoie de un balsam foarte hidratant, care descurca parul si ii defineste buclele.



"Spala-ti parul cu apa calduta, dar nu prea des, pentru a nu distruge uleiurile naturale ale parului care mentin frumusetea zulufilor", te sfatuieste specialistul nostru.



Exista riscul ca prin spalare parul sa se incalceasca si mai mult. Prin urmare, spalatul trebuie sa fie delicat. Aplica balsam pe parul ud, inca inainte de aplicarea samponului si maseaza-l bine. Abia apoi aplica samponul si maseaza usor, fara miscari bruste. Apoi, aplica din nou balsam hidratant.



Masca din ulei de masline
Nu mai e nici un secret ca parul cret are nevoie de hidratare. Puteti inlocui masca de par din comert cu un ulei de jojoba sau de masline. Ideal ar fi ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de a fi aplicat. Se aplica pe toata lungimea parului, apoi acoperiti capul cu un batic si il lasati 20 de mimute, timp suficient ca uleiul sa hidrateze firul de par.



Atentie!
Cu siguranta femeile care au parul ondulat si-l doresc drept. Prin urmare, acestea apeleaza frecvent la placa de intins parul. Insa specialistul nostru atrage atentia ca, folosita prea des, placa deterioreaza si rareste parul.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Ulei de masline pentru parul ondulat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x