Un desert DELICIOS! Papanaşi cu smântână şi dulceaţă. O gospodină din BUCOVINA a dezvăluit REȚETA TRADIȚIONALĂ
Publicat pe 17.01.2016 la 20:15
Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert delicios, numai bun de mâncat pe o vreme de iarnă. O gospodină din Bucovina, Maria Fârdea, a făcut publică rețeta tradițională a lor
Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert delicios, numai bun de mâncat pe o vreme de iarnă. O gospodină din Bucovina, Maria Fârdea, a făcut publică rețeta tradițională a lor.
Ingrediente:
500 grame brânză grasă de vaci
100 grame zahăr
2 ouă
1 linguriţă rasă de bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă de lămâie
1 vârf de cuţit de sare
200 gr făină (plus 1-2 linguri)
300 grame smântână
200 grame dulceaţă
100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
500-700 ml ulei pentru prăjit