VIDEO! Bea cafea preparata greceste si vei trai 90 de ani

Publicat pe 20.03.2013 la 10:55 Actualizat pe 20.03.2013 la 11:09

Uita de expresia: “Trebuie sa fie ceva in apa”. Secretul longevitatii poate consta in licoarea energizanta numita cafea.

Insula greceasca Ikaria a facut senzatii atunci cand ziarul The New York Times a publicat un articol intitulat “Locul in care oamenii uita sa mai moara”.

1% din locuitorii insulei au 90 de ani si sunt foarte bine, continuand sa fie la fel pana in ultimele zile ale vietii lor, in comparatie cu restul europenilor. Ikarienii traiesc atat de mult cdatorita lipsei poluarii, consumului moderat de vin si metoda de fierbere a cafelei.

Consumul de cafea a fost asociat in general cu mai multe beneficii printre care: protectia impotriva celor doua tipuri de diabet, protectia impotriva bolii Parkinson si protectia impotriva bolilor de ficat. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Atena condusa de Dr. Gerasimos Siasos a descoperit ca longevitatea locuitorilor insulei este legata de consumul regulat de cafea fiarta.

Acest tip de cafea fiarta, bogat in polifenoli si antioxidanti, ce contine o cantitate moderata de cafeina, pare sa aiba mai multe beneficii pentru sanatate decat alte tipuri de cafea.

Dintre 673 ikarieni cu varsta de peste 65 de ani, cercetatorii au ales 71 de barbati si 71 de femei carora li s-a comparat functia endotheliala – endothelium este stratul celulelor ce inconjoara vasele de sange. De-a lungul timpului, din cauza imbatranirii si stilului de viata, el se rupe lasand loc bolilor cardiovasculare.

Rezultatul studiului publicat in 18 martie in Vascular Medicine, a aratat ca subiectii care au consumat o cantitate moderata de cafea greceasca fiarta aveau stratul endometrial mai bun decat cei care isi preparau cafeaua dupa alte metode.

Cafeaua contine cafestol – un stimulator al LDL – deci cei care au un nivel ridicat al colesterolului ar trebui sa evite cafeaua fiarta.

„Cand faci cafeaua la filtru, cafestolul ramane in acesta. Celelalte metode de a fierbe cafeaua ca in tarile scandinave, presa de cafea franceza sau cafeaua turceasca, au niveluri mult mai ridicate de colesterol. Cei care au colesterolul mare, ar trebui sa foloseasca filtru sau cafeaua instant.”

Cum se prepara cafeaua greceasca:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Foto: hepta.ro

În articolul

VIDEO! Bea cafea preparata greceste si vei trai 90 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x